São Miguel, Assoorid…paradiis. Vol.1

Kõigepealt ütlen kohe, et 5 päeva saarel ei tee mind suureks Assooride asjatundjaks, aga muljeid kirjutamata jätta ka ei taha, sest enne minekut kuulsin õige mitmelt inimeselt, et Assoorid olid nende jaoks nii igavad, seal polevat midagi teha, söök olla imelik, isegi normaalseid toidupoode pole jne. Mind muidugi see ei hirmutanud, sest uuritud materjali põhjal tundus mulle, et mulle seal väga meeldiks ja nii oligi! Söögi osas ka hirme puudusid- kalad, mereannid, igal mäekünkal mäletsevad piima- ja lihaveised ei kõla nagu nälga saaks jääks. Lisaks ka oma vein ning Euroopa ainsad  teeistandused ja isegi ananasse kasvatatakse!

Ma arvan, et Assoorid ei sobi inimesele kes ise ka täpselt ei tea mida nad sinna saarele otsima lähevad ja pole vaevunud võtta 5 minutit aega, et uurida mis kliima ja loodus seal on, mis rannad, mis kultuur, ajalugu ning mis elu seal üldse elatakse. Assoorid ei ole Tenerife või mõni Egiptuse kuurort kus tühja koha peale on ehitatud turistide jaoks mingi linn ja kus pakutaksegi turisitile teenuseid. Ehk põhiliselt müüakse head kliimat ja kliendi asi on kohale lennata, rannalinale pikali visata ja oodata kokteili sõrme vahele. Seda kõike Assoorid ei ole!

Assooridel on oma põliselanikud, oma kultuur ja elurütm ning kuigi nad saavad turistidega seal paremini hakkama (igal pool räägitakse inglise keelt) kui näiteks Aveiros ning turism on kindlasti nende majandusele plussiks, loodan ma väga, et nad ei riku oma saari kunagi massiturismiga ära. Et nad reguleerivad hotellide ja külalismajade arvu ja mis põhiline- hoiaksid eemale suured kruiisilaevad!

Ponta Delgada kesklinnas, kohe ookeani ääres on õige mitmeid turismibüroosid, kust saab endale tellida auto koos reisijuhiga kes tutvustab saart. Tegelikult pakutakse juba lennujaamas sellist teenust. Miks mitte kui ise mägiteedel sõita ei soovi ja ikka on ju tore kui keegi räägib. Kuna meil oli kodutöö korralikult tehtud ja teadsime mida me külastada ja mida me süüa tahame, siis meie rentisime auto ning reisigiidi seekord ei vajanud. Pressisime infot välja nii hotellist, restorani teenindajatelt ja isegi Sixti autolaenutuse töötajalt. Seda nippi soovitan soojalt- olge uudishimulik ja tundke huvi- kohalikud on väga sõbralikud ja abivalmid! Saate TripAdvisori turistide arvamusele lisaks kohalike soovitusi.

Sāo Miguel

Saar näeb selline piklik välja-  pindalalt veidi väiksem kui Hiiumaa – läänest -itta 65 km lai ja põhjast lõuna umbes nii 14 km. Pealinn Ponta Delgada. Saarel elab umbes 140tuhat elanikku. São Miguel on Assooride 9 saarest suurim ja nn.peasaar.

Saare kauni ja über-rohelise maastiku moodustavad  kaks kustunud vulkaani mis on “jalgupidi” kokku kasvanud–vulkaanilised koonused laskuvad lopsakate roheliste aasadena ookeani ja teineteise poole ning nendel rohelistel aasadel näeb kõikjal mustavalgekirjuid lehmi.

 

Nagu kaardilt näha, on saarel ka mõned järved ning nende külastamine peaks kuuluma must-do nimekirja.

Mida Assooridel süüa-juua, loe siit

 

Väike pildigalerii:

20180125_143056_preview20180125_144106_preview20180125_144258_preview20180126_133839_preview20180126_135014_preview20180126_135840_preview20180126_163942_preview20180126_183559_previewlehmad120180126_183630_preview

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.