Pühapäevane väljasõit Bad Wildbadi

Täna oli selle aasta esimene päev, kus temperatuur päeval üle 20° tõusis ja  kohe kiskus kodunt “kuhugi minema”, kuigi tead, et maanteed on täis “kusagile minejaid” ja kohvikud ajavad üle ääre ning ettekandjad jooksevad ringi nagu peata kanad- ega ehmatabki ära kui pärast pikka rahulikku talve järsku terrassil istub sadakond inimest, kes kõik kiiresti midagi saada tahavad.

Minu soov oli minna loodusesse, kus oleks mägi, jõgi ja lilled ja ilus etc. Ma usun, et kõik Schwarzwaldi pisilinnakesed kvalifitseeruksid, aga me valisime välja Bad Wildbadi- pisikese linnakese, mis kuulus, nagu nimeski mitmekordselt mainitakse , oma termaalvete poolest.  Linn koosnebki sanatooriumitest, spaadest, spaahotellidest.  Kurparki, mis asutatud aastal 1699, peetakse Saksamaa üheks kaunimaks looduspargiks.

Igatahes oli tore, vaatmata sellele, et tagasitulles tuli liiklusummikus istuda ja terrassid oli rahvast täis ja kohta oli võimatu leida. Lõpuks ikka leidsime kena päikeselise terrassi ja ma lubasin endale, vaatamata paastule, ühe Schwarzwälder kuchen´i.

Järgmine kord kui keegi teist, kallid sõbrad, mind külastab- siis tulemegi spaa mõnusid nautima hoopis siia. Baden- Badenis on liiga palju- noh teate küll, neid, kes isakese Putini kaitset vajavad ja keda Saksamaal on ikka nii palju, et nad võiksid hakata endale siin ka autonoomiat nõudma. Ma isegi ei imestaks, kui see läbi läheks kuna poliitikud ei otsusta  siin maal  vist küll midagi, nagu on sellest hambutust käitumisest Ukraina suunal näha olnud. Kui ikka korporatsioonidel on ärihuvid Venemaal, siis keda huvitab mingi demokraatia.  Päris jube on mõelda, et pisike Eesti astub julgelt suurele Vene karule vastu ja Merkel vahib oma kinganinasid ja maigutab nagu kala suud kui Ukraina uue peaministriga räägib. Hale!!!

Teemasse tagasitulles- kui Baden- Badenis võib kohati tunda ennast nagu Lasnamäe bussis, siis Wildbad oli rahulikum- ikka saksa keel domineeris ja teenindajad ei rääkinud pehme l-ga saksa keelt.

Bad Wildbad

Mõned ülesvõtted:

Linnast voolab läbi Neckari lisajõgi Enz, linn ise 420 m merepinnast.

See oli vist ainus kohvik linnas, kus rahvast polnud- asus kesklinnast pisut eemal ja oli varjus. Kuna meil on peres üks, kes põhimõtteliselt parkimise eest ei maksa, siis tuleb alati auto jätta kilomeetrite kaugusele ja kõndida, mis tänase ilmaga oli täitsa tore.

122

Rahvast “jätkus”. Ühtegi tühja pargipinki ei olnud, nii et mõni väsinud rändur oli sunnitud murul “siestat tegema”

137

Kurparki küngaste krookused on kenasti õites:

143

Kurpark. Umbes 2-3 nädala pärast on muidugi juba palju rohelisem ja eriti ilus pidi Kurparki roosiaed olema.

149

Veel üks vaade Kurpargile:

153

Skulptuur ajaloolise Palais Thermal´i ees. Lingile klikates näeb pilte spaast.

156

Palais Thermal hotelli külgvaade

159

Ma muidugi ei suutnud ära uskuda, kui palju inimesi ei julgenud jopest või mantlist loobuda. Aga eks sanatooriumilinna tulevadki kokku ju tõbised 🙂

157

Olles Schwarzwaldis tuleb ikka süüa kasvõi kahepeale üks tükike Scharzwälderi kooki või Schwarzwaldi  sinki, Mulle tundus, et mu paastuga sobib suur vahukoore ja rohke alkoholiga kook rohkem 🙂  Neid kirsse on hoitud kirsi destilaadis- Kirschis ja pärast nende söömist, autoga tükk aega sõita ei tohiks 🙂

131

See pilt ei ole aastast 1930, vaid koduteel õnnestus tabada pesueht lambakarjus oma neiuga lammaste keskel “kevadet nautimas”

169

9 responses to “Pühapäevane väljasõit Bad Wildbadi

 1. Mul on hea meel et ma ei olnud ainus, kes paastu murdis 🙂 Mina küll tükikese vene meekoogiga, mida esimest korda küpsetasim ja oli ju vaja maitsta kuidas välja tuli) Muideks ma kuulsin ka ühe padu uskliku käest et pühapäeviti vôibki paastu murda see pidi kuskil piiblis ka kirjas olema 🙂

  • Ma ka ei tundnud ennast süüdi, et koogikest sõin- oleksin ennast palju nirumalt tundnud, kui pärast tunni ajast otsimist lõpuks ühe lauakese leiad ja siis ainult vett või rahelist teed tellid 🙂

 2. Pea sama stsenaarium kordus meil, kui tegime väljasõidu Saarburgi. Inimesed t-särgi väel, muruplatsid pikniku pidajatest tulvil, ei vaba murulappigi, päikeselised kohvikuterrassid kõik hõivatud. Sihiks oli aga sealne Flohmarkt ja bingo, õnnestus leida Ama Elastiku arhitektitool (Bauhausi tööstusdisain umbes 30 -ndatest), mille hinda veel allagi tingida õnnestus. Kuna minust on saanud tõeline asjaarmastaja, siis jäin päevaga ülirahule ;)!

  • Kõlab uhkelt Tiina- sul oli isegi mingi eesmärk või siht, et välja minna. Ma olin ka rahul, nägi jälle miskit uut, aga järgmise ilusa nädalavahetuse võib täitsa vabalt koduaias veeta, rahvamassid on jube väsitavad. Ja see kohvikukoha otsimine ajas kopsu üle maksa vahepeal.

 3. Siht on muidugi liiga tähtsalt öeldud, pigem on see kirbuturgudel luusimine ja sodi koju vedamine juba nagu haigus. Linna nime ka ajasin segamini, hoopis Saarbrückenis käisime.
  Ps tundub, et pean ka kirglikust kohvijoomisest teie eeskujul loobuma, hakkab tervisele viimasel ajal, kuidagi väga happeline keskkond mu sees ….

  • Minul läheb 6 päev kohvita. Esimesed 3 päeva olid ülirasked, pea undas otsas ja teisel päeval suisa valutas. Aga nüüd olen üle saanud ja joon hommikuti ingveri-kurkumi teed pisukese kardemoniga. Aga samas ma ikka mõtlen, kuidas ma 20.aprillil esimese asjana endale kohe ühe kange hea kohvi teen 🙂

 4. Lambakarjuse pilt võtab kohe silma romantikast märjaks ja varbakest viibutav taat oma vannirätiga on lihtsalt võluv 🙂

  • Skulptor on vist palju meeste saunas istunud- jube huumorikas, aga nii hästi tabatud…Lambakarjus on bingo… Kahju, et mu fotokas selline nõrk on, hea fotokaga oleks saanud järsku mingi asja, mille kuhugi ajakirja või konkurssile saata 🙂

 5. Lambakrjuse pildi peaksin siit Johannesele saatma 🙂 Tõesti armas. Schwarzwaldi kooki sõin ma ka kohvikus Berliini lähistel, maru rammus oli. Kohe nii rammus, et Treufeldt pidi teise poole ära sööma.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.