Veel üks kulinaar-gastronoom

Loen mina täna hommikul Ekspressi- esilehel kohe  viidatakse, et miskil leheküljel staarkokk Imre Kose pihib, miks ta ärid kõrbesid ja miks ta ikka õnnelik on…. Rõõmustasin veel, et näed kui tore, Imre on jälle mängus etc…
Artikkel

Teen aga mina selle intervjuu lahti ja aru ei saa, kas räägib kokk, restoranipidaja või olen sattunud panga  turundusosakonna koosolekule…täiesti uued standardid, firma imago, broneeringute osakond,  kliendi sihtgrupp ja minu lemmikud olid väljendid: high end ja low end ja grillkontserdi peale ei osanudki enam emotsiooni välja anda…Seda kõike nimetab Imre uueks lähenemiseks!  Kallis Imre- ma avaldan sulle suure saladuse: sellist jama aeti marketingi koolitustel ja panga koosolekutel juba aastal 1996! Turg on aga nii kardinaalselt muutunud, et kui ausalt oma higi ja pisaraid töösse sisse ei pane, siis mingi sellise mölaga kliente ei püüa…võid joonistada Powerpointi  10 püramiidi ja oma ettekandjatele ja kokkadele seletada, mis kliendi segmenti te püüate, aga klient sööb ikka kodus kotletti———.aaaa, unustasin…New York ja Skandinaavia korporatiivid  on Vertigo vallutanud…

Kasulik nõuanne ka: Kui just väga tahad kuulata igasugu marketingi- ja “koolitusgurude”   jutuvada turgude toimimisest või kliendi mõjutamisest ja müügitehnikatest, siis kuula ära, mine tööle tagasi ja tee kõike risti vastupidi, mis need elukauged poosetajad sulle räägivad…. ja sa võid veel edugi saavutada! Marketingi kodanikele aga soovitan päris tööle minna ja lõpetada normaalsetele inimestele ajupesu tegemine (high end/low end-  lähen naeran veel natuke)

13 responses to “Veel üks kulinaar-gastronoom

  1. Imre Kose ja L’Artiste, see on jah asi mida kõik kes seal on käinud meenutavad hea sõnaga. Sama siin. Kalleid sööklaid aga ei poolda.

  2. mind tegi see artikkel natuke kurvaks, kuna pani mõtlema valitseva “kõik müügiks” suhtumise üle 🙂
    õnnelikud on need inimesed, kes saavad midagi luua, ilma et peaks veel enne loomist turundama hakkama—

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.