Korsika

Suvi käes ja nüüd tuleb paaniliselt otsida reisi sihtpunkte.

Minul on ootelisti pandud Korsika- saar, mille loodus on hingematvalt ilus. Saar,  kus iga teine tänav on Napoleoni nimeline ja kus saare keskosas (Corte) on linna-ja külasiltidel prantsusekeelsed nimed automaadivalanguga ” ära koristatud”  ja kus on kuulsad Korsika vorstid ja imeilusad rannad!

Infot  Korsika kohta saab nende ametlikult turismiportaalilt

Ja on olemas väga tore komöödiafilm, mis läbi nalja päris hästi iseloomustab kohalikke.  Prantsusekeelne nimi L’Enquête corse ja naerda saab kõvasti….Mängivad tipptähed  Jean Reno ja Christian Clavier. Filmi müüakse ka meil .

Korsikal on väga kuulus duo I Mouvrini–  nende kohalikus keeles esitatud Korsika traditsioonilised laulud panevad ihu värisema….Vahel kuulame neid Tiguski. Siin


korsika


Advertisements

20 responses to “Korsika

 1. nooh mul on teine samasugune soovsihtpunkt sardiinia. ei teagi kohe, kuhu kõigepealt minna 🙂
  aga mis kõige kurvem, selliseid lennupileteid, mis (palju) raha ei maksaks, ei ole hetkel üldse saadaval. kui keegi siin teab, kuidas kõige soodsamalt tallinnast või vennasvabariikidest lõunasse saab, andku märku. minu mõistus on otsas.

 2. Mina käisin Sardiinias Easyjetiga Berliinist Olbiasse. Korsikale aga saab Nice´st praamiga näiteks.

 3. mul on kõik need saared plaanis. see ja sitsiilia ja sardiinia ja. aga on mõni koht ka, kuhu talvel minna võiks, kus poleks väga külm ja niiske ja kus oleks natuke veini ja mereande?

 4. Talvel on täitsa tore käia igal pool- pole turiste ja kohalikel on tõeliselt aega. Mina olen alati tegelikult kaifinud just talvereise! Ise plaanin minna Kreekasse just talvel, et kohalikud poleks hõivatud turistide teenindamisega 🙂

 5. Mina olen Korsika kiirelt läbi sõitnud, aga kui üldse midagi Korsika iluga võrrelda saab, siis see ongi Horvaatia rannik ja Itaalias rannik Napolist allpoole. Nüüd oleks ise aga Korsikat tundma õppida ja seal kohe ikka mõni aeg peatuda.

 6. filmist: Videoplaneti valikus on see täitsa olemas, eile Pirital aga ei olnud. Vaatan täna Narva mnt poest ka.

 7. Ma läksin ka eile nii elevile, et tahtsin õhtul kindlasti seda filmi veelkord vaadata. Kristiine keskuse mitmes videopoes seda lihtsalt polnud ja see valik, mis neil seal on, ajab lihtsalt nutma. Peaks partei asutama, kes võitleb halbade filmide vastu. Tõesti hakkab juba üle viskama, et kus on toredad Prantsuse, Itaalia, Hispaania ja Inglise filmid????

 8. No ikka Itaalia või Hispaania filmi ilma subtiitriteta ei vaata. Ja peale selle, kas seda asja ei niemtata piraatluseks?

 9. Ma kuulasin postituses antud linki.Duo laulab hingele. Eriline tunne tekib. Mul ka tekkis kihk filmi vaadata.

  Mõelda vaid, Korsika…ma ei teadnud sellest siiani õieti midagi.

 10. kusjuures tõepoolest tüütab ära ilma sisuta ameerika filmide vaatamine. Miks küll väiksemate riikide filme nii väha saada on või üldse telekaski neid õieti polegi?

 11. neid tuleb tegelt telekast päris palju, peale teisipäevaste etv filmide on näiteks olemas kanalid Silver ja Arte või ka Soome 1 ja 2. kurb tõde on pigem see, et neid väiksemate riikide häid filme pole tegelikult üldse nii lõputult palju. keskmine euroopa film on sama halb kui keskmine ameerika oma. ja häid ameerika filme on tegelikult päris palju – lihtsalt suur osa neist meie kinno ei jõua või kui jõuavad, siis linastuvad nädal aega kägarkino kõige väiksemas saalis, kus on 20 vaatajat.

 12. Sellega ma olen nõus, et telekast tuleb neid- eriti kui veel on olemas kanalid France2 ja Rai, siis peaks ka prantsuse-ja itaalia filmi vajaduse ära rahuldatud saama. Minul aga on konkreetselt see häda, et ei saa oma aega planeerida teleka järgi. Ja pühapäeva päeval kui ma pärast lõunat tahaksin vana head komöödiat vaadata, lasevad kõik kanalid hoopis usu- spordi- ja muidu saateid 🙂

 13. no aga on ju siin heietatud mõtteid kunagi eraldada delis üks riiul HEADE kokaraamatute ja PÄRIS filmide jaoks… see ju ka omaette delikatess 🙂
  ahjah ja siis filmiotsingutest: narva mnt videoplanetis ei ole, aga vaatas oma arvutist, et ülemistes ja pärnu mnt poes pidavat olema, hind on 15.-!!! (jah, viisteist krooni!). käisin ülemistel, seal arvut näitab, et on, aga üles ei leita, sobrasime kõik kastid läbi. nüüd lähen pärnu mnt-le otsima.

 14. Prantsusekeelseid filme saab muide laenutada ka Prantsuse Kultuurikeskusest. Nimestikus on L’Enquete Corse olemas ja inglisekeelsete subtiitritega. Ma ise plaanin igatahes sammud lähitulevikus kultuurikeskusesse seada. 🙂

 15. aga mul ei näita ei Raid ega Artet. Mul Viasat on kodus ja siis veel antenn mis viglaga maa sisse löödud. Noh, et kui käänan Venemaa poole, näitab üle Pihkva Venemaad ning Riia poole käänates vaatan kohalikku avalik-õiguslik ltv1 telekanalit, just jaanipäeva ajal ´kantakse üle traditsioonilisi saateid, kus Ligo lauljad on tammepärgades, söövad sõira, joovad õlut…. lätlastel on kolmapäev 24.juuni kah vaba sel aastal.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s