Pikaealiste küla Campodimele

Olen viimasel ajal sattunud lugema järjest Eesti toitumisnõustajate nõuandeid, et mida ikka süüa ja sellepärast tundus hea jagada seda vana kirjutist!

Tigu Tegemised

Selle küla pidin ma lihtsalt oma “blogisse kirjutama” pärast ETV 2-st Rootsi 2008 ülesfilmitud “Päikeseline Itaalia Köök” vaatamist. Kadedaks ajab kuidas rootslased oskavad kokandussaateid teha!!!  Selle seriaali viimane 6- s osa mõjus mulle kui pikselöök südamesse!  Euroopas on olemas veel sellised külad, mida moodne aeg pole hävitanud ja kus inimesed ei tea midagi ei stressist  ega amerikaniseerumisest. Dokki sõnadega: nagu tuleks otseülekanne Piiblist- kitsed, oliivipuud, oapõllud, tomatid ja asub see küla mitte kuskil karu p..s, vaid Rooma ja Naapoli vahel -eestikeeli tõlgitult Meeküla.

Kokandusdokk läks spetsiaalset seda küla filmima kuna  see mägiküla on  kuulus oma pikaealiste elanike poolest. Nimelt 840st elanikust on üks 104 aastane, 94 üle 90ne aastast, ja kolm 99 aastast! Nooremaid veel ei loetagi kokku 🙂

Selle küla elanike kolesteroolitase pidi  olema poole madalam keskmisest. Et sõna stress on neile tundmatu,  ma juba mainisin. Mäestikuõhk kindlasti on  üks tervisele hästimõjuv tegur, kuid viimasel ajal on õnneks jõutud ühe oluliseima põhjuseni, mis  pikaealisust mõjutab…

View original post 504 more words

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.