Reportaaž sardiinifestivalilt

Sel nädalavahetusel on meie naaberkülas Costa Noval sardiinifestival. Suur peotelk pandi üles juba nädala alguses ja kuna kõik mu külalised neljapäeval lahkusid, siis reede õhtul oli vaba õhtu iseendale ja muidugi läksin kaema. Ükski mu Aveiro sõber üritusest huvitatud ei olnud – et istud pika laua taga ja pead oma sardiine kaua ootama ja siis veel taidlust taluma. Täpselt see, mis mulle sobis ja kohale ma läksin.

Kohale jõudes ootas ees meeletult pikk järjekord telgi ukse taga- õnneks kõik inimesed pole nii skeptilised nagu minu sõbrad selliste festivalide suhtes. Kuna olin üksi, sain kohe koha ühe kuuese laua taha kus istus viis inimest. Selgus, et olin sattunud põliste Costa Nova elanike lauda- proua Maria võttis mu kohe enda kaitse alla- tema vend olla püüdnud kõik sardiinid selleks peoks. Lisaks tutvustati ema ja isa kes kõrval lauas istusid.

Õnneks oli lauas ka 2 nooremat inimest, kes väheke inglise keelt purssisid, nii saime mitme keelega ja elava kehakeele abiga kõik jutud räägitud. Õhtu lõpetasime proua Maria kodus viimast kohvi juues ja lubades, et alati kui ma tulen Costa Novale randa, koputan ta uksele ja tulen kohvi jooma. Elab ta ju kohe teises reas ookeaniäärsest majadest.

Mis ma aga tahtsin üldse sellest kirjutada, oli see, et mul oli kaasas vaid 30 eurot sularaha, sest mõtlesin süüa sardiine ja juua klaasikese veini( olin autoga) Kuna “uued sõbrad” hakkasid mulle muudkui asju tellima, et proovi seda ja proovi teist, siis tellisin lauale tänuks pudeli valget veini, ise kogu aeg muretsedes kas nad kaarti võtavad ja kus lähim pangaautomaat asub. Kui ma lõpuks arve sain, olin heas mõttes puuga pähe saanud: oliivid, saiakorv, sardiinid, suur salat roheliste grillitud paprikate ja sibulaga, 37 cl veinipudel ja 75 cl veinipudel kokku läks maksma 22 eurot. Ehk siis pool pudelit veini maksis 4.50 ja normaalmõõdus pudel 6.50.

 Mul jäi veel 3 eurot tipi maksmiseks. Meie kandis on hinnad ikka üli- demokraatlikud. Portos kahjuks on juba paari aastaga hinnad teinud suure tõusu.

Varsti algab Gafanhas Bacalhau festival(bacalhau-soolatud ja kuivatatud tursk) ja augustis on Aveiros angerjafestival. Mina lähen kohale!😀

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.