Kollane rong “Canari”

Liigun Prantsusmaa juttudega lõunasse  uude regiooni nimega Occitaine, mis tekkis Languedoc- Roussillon’i ja  Midi-Pyrénées’ ühendamisest. Pealinnaks on Touluouse.

Alustan tutvustust hoopis rongist, sest kuulasin täna Eesti raadiosaateid ja pea kõigis räägiti Rail Balticust. Mulle ei meeldi RailBaltic’u idee, muidu  aga olen üsna suur rongifänn ja vanad raudteejaamad meeldivad.

Minu lemmik raudteeliin asub Pyrénées-Orientale departemangus, ametlik liini  nimi La ligne de Villefranche – Vernet-les-Bains à Latour-de-Caro , mis on 62, 5 km pikk ja 22 peatusega raudtee. Keskmine kõrgus mida rong läbib on 1200 m (kõrgeim punkt 1,593m). Veel kõrgemal liigub rong Euroopa mandril vaid Šveitsis. Raudtee valmis aastal 1909 ja oli tolle aja inseneritöö meistriklass. Aastal 2002 kanti liin UNESCO maailmapärandi nimistusse kui  « Chemin de fer de Cerdagne »/ Cerdagne raudtee

Rong on Kataloonia värvides kollane, punaste triipudega ja kohalikud on ristinud rongi “Canari’ks.

Pyrénées-Orientale on kindlasti külastust väärt piirkond Prantsusmaal ja minu arvates turistide poolt alahinnatud. Siin on olemas kõik mida turist otsib- meri, mäed,  3 jõge, orud, rikkalik kultuuripärand, veinid ja Kataloonia köögikunst.

 

canari2

kollanerong

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.