Sel aastal on Beaujolais Nouveau manifest Prantsuse elustiilile

Eelmise nädala kurbadele sündmustele  Pariisis, on prantslased otsustanud vastata terroristidele  elujaatusega ja inimesi kutsutakse mitte jääma koju üksi, mitte kartma, vaid tulema kohviku terrassidele, jooma šampanjat ja manifesteerima maailmale, et mitte miski ei saa murda prantslaste vaimu ja nende jaoks on elus tähtsal kohal muusika, armastus, vein ja nende kultuur. Nad ei vaja meie palveid, sest nad ei vaja veel rohkem religiooni ja see on lummav ja nii prantslaslik.

verres beaujolais nouveau

Vein ja veinikultuur on prantslaste religioon, võib-olla vahepeal veidi unne suikunud, kuid kindlasti tunnevad kõik prantslased uhkust oma kodumaa veinide üle. Beaujolais Nouveau suhtes on olnud küll  vastakaid arvamusi eelnevatel aastatel ning on olnud  palju ninakirtsutajaid noore veini maitseomaduste suhtes, lisaks alati on leidunud mõni entusiast, kes enne noore veini püha, kirgliku artikli üllitab kui nõme kommertsüritus see on.

Pariisi tulistamine on  muutnud ka suurimate kriitikute meelt sel aastal ja need, kes varem on kirjutanud, et Beaujolais pole nende tassike teed, kutsuvad sel aastal inimesi läbi astuma veinikeldritest ja bistroodest, et teha kummardus Prantsuse vigneron’ idele(veinimeistritele) ja Prantsuse traditsioonidele.

couverture Le beaujolais nouveau est arriveĢ

Ka meie  tahame sel aastal rõhutada mitte niivõrd Tigu sünnipäeva kui just teha kummardus Prantsuse elustiilile ja veinikultuurile.

Astuge läbi, võtke klaasike- see on hea võimalus teha sama, mida miljonid prantslased sel neljapäeval teevad.

Veini kõrvale pakume väikseid prantsusepäraseid suupisteid nagu pardimaksa paté, hanerillette, küüliku terrine, marineeritud makrellimari, kaheksajala ampsud, verivorsti ampsud.

Õhtu pearoaks  on  Province’i stiilis metskitse daube, mida pakume sünnipäevahinnaga- 8 eurot.

Mängib mõnus muusika….mida veel elult tahta.

On ka tavapärane a la carte menüü.

Ootame teid alates 18.00st.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.