Nädalavahetuse kulinaarne veinimatk

Septembris ja oktoobriis kui põldudel käib “kibeviljakoristus”, toimub üle suure Saksamaa palju meeleolukaid festivale. Lisaks tuntud Müncheni Oktoberfestile ja Stuttgardi Cannstatter Wasen´ile(sama, mis Oktoberfest, meie kandi inimesed ütlevad, et parem, sest on kliendisõbralikum), on Saksamaa veinikasvatuspiirkondades ka meeleolukad veinifestivalid. Siin link, kust saab piirkonna kaupa otsida endale veinipidustust.

Meie oma linnas oli nädalavahetusel ka Oktoberfesti üritus, kuid otsustasime hoopis minna kõrval-liidumaale Rheinland-Pfalzi, sest mind tõsiselt intrigeeris ürituse nimi Kulinarischer Weinwanderung- kulinaarne veinimatk. Lubati 7 kilomeetri pikkust kõndi veiniaedade vahel kuhu on püsti pandud 20 nn. toidu-ja veinipeatust, kus saab jalga puhata ja keha-ja vaimu kosutada.

Üritus toimus linnakeses nimega Freinsheim ja ei ole midagi halba öelda- väga hästi organiseeritud ja rahvarohke üritus oli. Muidugi aitas kaasa ka päikesepaisteline ja soe ilm,

Jalutades eile seal viinamarjapõldude vahel puhkpilliorkestri saatel, aegajalt Neuer Weini rüübates (noor pärmiga käima löödud viinamarjamahl, milles alkoholi umbes 2º ja mida palju juua ei tasuks). Kui ma olin valmis, et toiduks pakutakse kindlasti vaid Bratwursti saia vahel vms., siis just toidukärude toiduvalik pakkus meeldivat üllatust: lisaks Saksa klassikule Bratwurstile, oli kõiksuguseid hõrgutisi nii piirkondlikke kui laiast ilmast. Silma jäi kookospiima supp koriandri ja sidrunheinaga, kitsejuust viigimarja sinepiga, idamaine lambahautis, värsked austrid, marineeritud hiidkrevetid jne. jne. Muidugi pakuti ka Pfalzi köögi klassikuid nagu kartuliklimbid, saumagen, verivorstid, kastanisupp, sibulapirukas..

Ma eile just mõtleisn, et kui algaja veinisõber planeerib veinireisi, võiks alustada just Saksamaa sellistest küla veinipidustustest, mis on lõbusad ja annavad ka mingi alghariduse. Siis kui juba viinamarjapõllud läbi kõnnitud, erinevad viinamarjasordid näpuga järgi katsutud, tasuks ette võtta Prantsuse veinimõisade külastuse.

Eilne päev pildis/Pildile klikates avaneb pilt suuremalt.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.