Kurviline mägitee, üks jõgi orupõhjas ja üks salajane söögikoht

Olen ma siin blogis öelnud, et ma olen Portugalist vaimustuses? Ah, et nii umbes 1000 korda. OK, ütlen siis tuhande esimene kord ka, et mulle meeldib see maa, inimesed ja eriti nende toidukultuur. Ma ei mõtle rääkides toidukultuurrist muidugi restorani businessi,  eriti seda moodsat ” hüper-super kreatiivset”  toidukeetmiskunsti. Portugalis on seda ka, lisaks Michelini tärni restorane tuleb iga aasta juurde. Need ongi rohkem turistidele või suurlinna elainikele mõeldud ja eks kohalikud väikelinnade elanikud ikka mõne tähtpäeva puhul ehk käivad ka “fänzis” restoranis, kuid see mida Portugalis toidukultuuriks saab nimetada, on inimeste eriline uhkus ja armastus traditsiooniliste toitude vastu. Nad ei häbene oma 200 ja  rohkem aastat vanu toite ja ei tunne mingit vajadust oma menüüsse maapirni suppi või puraviku ravioolit panna.  Aveiros ei ole ükski restoran, kes hakkab  kreatiivset kokakunsti harrastama, vastu pidanud.

WIN_20150412_143541

Vaatamata sellele, et Aveiro söögikohad on armsad- kõik sarnase menüüga , lisaks omanike ja kelnerite jaoks ei ole ma ammu vaid üks äraeksinud turist ning saan alati sooja vastuvõtu osaliseks, siis ikka tahaks alati ka uusi elamusi. Ja mu sõbrad on fantastilised, nad teavad, mis mul südame kiiremini põksuma paneb ja olid selleks korraks mulle ikka tõelise elamuse “välja kaevanud”. Restorani, mis on avatud vaid silmupüügi hooajal, s.t. umbes veebruarist aprilli esimeste nädalateni. Restoran, millel pole maja küljes ühtegi silti. Veel eelmisel aastal tuli sinna minnes ka taldrikud-noad-kahvlid ise kaasa võtta, sest peremees nõudepesuga ei tegelenud. Sel aastal on väike progress toimunud, söögiriistad antakse, aga vein, leib ja magustoit, kui soovitakse, tuleb ise kaasa võtta. Silmust tehakse riisiroog, mis maitsestatakse silmu verega. Väljanägemine on toidul õõvastav, kuid maitseb oivaliselt.

Katsetasime eile sõbra uut kaamerat ja seega tegin väikese klipi eilsest lõunasöögist. On algaja amatööri video, kuid ikka annab pildi, millises paradiisis me viibisime. Taustal mängib Portugali menugrupp D.A.M.A-lt.

igas arvutis otselink ei tööta. youtubes on see video aadressi all  https://www.youtube.com/watch?v=FchV2JuedxQ

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s