Nuikapsas

Ma olen seda imelikku kaalikas-kapsast ehk Kohlrabi saksa keeli poes alati vaadanud ja ta pole minus emotsioone ega huvi tekitanud. Olen söönud püreesuppi temast meie kohalikus bistroos- oli normaalne, aga mingit erilist iseloomu välja ei tulnud. Samas ma vaatan, et Saksa prouad ostavad seda Kohlrabit usinalt ja otsustasin, et tuleb ära proovida. Hakkasin siis asja uurima ja ohhooo- selgub, et tegemist lausa imetaimega:  Nimelt on nuikapsal dieetilised omadused. Vitamiinide sisalduselt (B, B2, B6, PP) ületab ta  valget peakapsast, aga askorbiinhappe sisalduselt nii sidruneid kui apelsine (90 mg C vitamiini 100-grammis). Dieetoloogid arvavad, et tänu tartroonhappele, mida nuikapsas leidub, aitab see takistada rasvumist ja kaalu alandada. Peale selle on ta suurepärane vahend, mis aitab organismist jääkaineid välja viia.

Niisiis, prouad ja härrad, kes soovivad kaalu kaotada: Ostke nuikapsast, koorige see, lõigake tükkideks ja sööge toorelt-imemaitsev! Mina tegin täna nuikapsa carpocciot Roquefort juustuga.  Nuikapsast saab ka hautada, fritüürida ja praadida. Nuikapsas massidesse!!!

kohlrabi

6 responses to “Nuikapsas

  1. Samas tuleb tunnistada, et kaalulangetamine ei ole moes. Trendikas, aja voole austav inimene, soovib kaalus juurde võtta.

  2. Toorelt on hea, aga ühepajatoidus peakapsa asemel on kohe täitsa mõnus kohe 🙂 Need jääkainete väljutamised jne, khmm, ma jätan keelt kõvasti hammaste vahele pigistades kommenteerimata…

    • Eks ta sihuke marketingi värk tänapäeval on- igale toiduainele leitakse lisaväärtusi 🙂

  3. Nuikapsas on väga hea! Kui ma ainult kevadel teda ei unustaks. Klassika lapsepõlvekodust, kus kasvasid ka viinamarjad ja melonid. Olin kooli minnes väga üllatunud, et klassikaaslased kas ei tundnud ei tahnud nt paprikakaunu ja türgi ube ja lillkapsast. Mu vanemad on aiandusfanaatikud ka kõrges eas, müüsid küll maja maha, aga juba järgmisel kevadel oli neil uus tilluke aiamaa olemas…

  4. Pole seda lapsepõlve kollast kaalikat siitkandist (Saksa, Lux, Belgia, Prant.) leidnud. Lõpuks asendasin ta nuikapsaga. Olen ostnud tumelillat – maitselt meenutab redist? Kasutanud olen ühepajatoidus ja püreesupis.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.