Tigu muutub suvel kohvikuks ja Pariisi parim baguette 2014

Pariis valib  igal aastal nende linna parima baguette´i ehk nagu paljud eestlased ütlevad pika saia valmistaja. Võistlus nimega Grand Prix de la Baguette de Tradition Française de la Ville de Paris, on tõsine- baguette´ide hindamiseks  moodustatakse 3 züriid, igas 5 liiget, kes sel aastal pidid 3 tunni jooksul ära maitsma 187 baguette´i. Baguette´i kriteeriumid on-  sai peab olema traditsionnilises möödus ja kaalus s.t. 55-65 cm ja  250-300 grammi, soolasisaldus 18 grammi kilo jahu kohta. Nendele kriteeriumitele ei vastatnud 50 baguette 187.st ja need kõrvaldati võistlusest. Edasi hinnatakse värvust, visuaali, lõhna, küpsetust, õhumulle saias ja muidugi maitset!  Kuna tegemist on asjatundjatega, kes teavad väga täpselt, milline tainas on ideaalne ja kuidas peab maitsema traditsiooniline baguette, siis surun oma pessimismi, et maitse on ju nii individuaalne, maha.

2 aastat järjest on võitnud sama pagar- Antonio Teixeira,  Délices du Palais on pagar-i ja kondiitripoe nimi,  kus ta neid võidutooteid valmistab  ja asub  see Pariis 14-s. Ajakirjanduses on juba läbi käinud info, et pärast võitu on pood kondiitritoodete hindu kahekordistanud.

Meie hommikumenüü

Meie hommikumenüü

 

Ja meil on ka uudis! Nimelt suvel, kui on palju rahvast vanalinnas, hakkame ka meie pakkuma hommikuti  croissanti ja boguette´i  kohvi ja apelsinimahla ja muidugi Mimosa´t neile, kes ei pea tööle ruttama 🙂  Baquette´ist  valmistame tüüpilisi Pariisi saiu: Jambon-cru singiga, juustuga, tuunikala-majoga. Croissante  ja saia võib meilt ka kaasa osta!

Meie hommikukohvik on avatud alates 3.juunist T-L 8-00-12.00

Restoran töötab oma tavapärasel moel K-L  õhtuti.

Kui keegi soovib lõuna ajal mingile suuremale grupile toitlustust, siis oleme avatud .

nummid

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.