Hollande´i haldusreform.

Eesti pole ainus maa, kus pidevalt haldusreformi vajalikusest räägitakse, aga kusagile sellega ei jõuta. Prantsusmaal on sellest samuti juba pikalt ja kaua räägitud, kuidas raha ja ressurss ei jagune ühtlaselt ja regioonid tuleb ümber teha ehk vaesamad alad liita rikastega või väiksemad regioonid liita üheks.  François Hollande on nüüd välja öelnud, et luuakse senise 22 regiooni asemel 12 super-regiooni( nida iganes see tähendama peaks) ja tahetakse sellega hakkama saada aastaks 2017
Praegune haldusjaotus näeb välja selline:
prantsusmaa

Prantsusmaa pärast haldusreformi:

uus-Prantsusmaa

Monsieur Dekisteri õpilasena, kes on  maakaardi, regiooni, depardemangud ja linnad koos postiindeksitega endale kunagi eksmiteks pähe tuupinud,  on esmapilgul väike nostalgia ja kahju…sest peale kuivade faktide sai ju Dekisteriga õpitud ka iga regiooni omapära. Dekisteri  Prantsusmaa kaart nägi välja tegelikult umbes selline:
prants2

Kindlasti ei lähe see kergelt- esialgu soovitakse, et regioonid seda vabatahtlikult teeksid ja jõumeetmeid ei kasutada. Hollande tahab muidugi ka millegi muuga ajalukku minna kui rolleriga armukese juurde hiilimisega 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.