Hollandaise ja munavalgekook.

Hollandaise kaste on valge spargliga koos klassika. Hollandaise tegemisega aga jäävad alati järgi munavalged. Eelmisel aastal tulid spraglid turule veidi hiljem ja alati sai koos “spargliteoga” tehtud üks munavalgekattega rabarberikook. Sel aastal aga on esimesed spraglid tulnud varem turule kui rabarberid ja nii jäi mul eile pärast hollandaise tegemist üle 6 munavalget. Normaalselt oleks pidanud jääma 4- aga pole hulk aega hollandaise teinud ja nii tuli 2 korda otsast alata. Ehk kui hollandaise liigse kuumuse tõttu tükki läheb, saab seda alati nagu majoneesigi uue munakollasega alustada ja tükkiläinud kastet aeglaselt jälle sisse niristada.

Hollandaise retsepti ma üles ei pane, selle leiab mu eelmise aasta kirjatükist siin

spa-holl

Kuna ma kindlasti ei tahtnud 6 munavalget lihtsalt kraanikausist alla lasta, hakkasin netist otsima, mida munavalgetest teha saaks( beseed ka ei tahtnud) ja nii sattusingi Nami-Nami munavalgekoogi peale. Kuna mul polnud kodus  tärklist, mia retsept ette nägi,  siis tegin ilma sellete ja lisaks puistasin taigna sisse üht-teist. Kook maitses nagu keeks, aga me suutsime kahepeale selle eile õhtul kõik nahka panna.

Minu Nami-Nami ainetel munavalgekook.

6 munavalget

3 kuhjaga spl  pruuni suhkrut (ma vähendasin suhkrukogust algretseptist kõvasti- 250 grammi on meeletu kogus)

1 tavaline kohvitassi täis nisujahu (mul oli nn.  all-purpose  jahu, tärklis oleks ehk pisut enam kooki kergitanud veel)

1 tl. küpsetuspulbrit

100 grammi sulatatud võid

Peotäis Kreeka pähkleid, rosinaid, puhastatud mandleid, tumea shokolaadi tükke.

Riivitud sidrunikoort

Munavalged suhkruga vahustada paksuks vahuks,  küpsetuspulber segada jahu sisse ja läbi sõela puistada järkjärgult munavalgete massi. Seejärel niristada sisse veidi jahtunud sulavõi.  Lõpuks sisse segada rosinad, pähklid. Kui rosinaid ja shokolaaditükke ei taha panna, siis võib-olla võiks suhkrukogus veidi suurem olla.

Riivida sisse sidrunikoort. Seejärel ahjuvormi ja küpsetada 180 kradi juures umbes 45 minutit.

Nagu ma ütlesin- mulle maitses. Seda kooki võib proovida teha ka mooniseemnetega, ehk pärklite ja rosinate asemel panna peotäis mooniseemneid- saab kena täpilise koogi.

kook1

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.