Caprese stiilis mango-mozza salat

Üle hulga aja ostsin ma endale kokandusajakirja kuna poes sirvides jäi silma üks retsept, mis tundus olema huvitav. Jutt ajakirja Cuisine Actuelle aprillinumbrist, millest ma Mozzarella- Mango salati täna kohe järgi proovisin ja igati heaks kiidan.   Nädalavahetusel läheb kordusele, siis teen ka  pildi, täna ununes. Tegelikult on seal ajakirjas üsna mitu retsepti, mida kavatsen proovida- ega ma salati pärast ajakirja ei ostnudki, vaid hoopis silma jäi kinoa- mandli küpsised, mida ma tahaks proovida teha 🙂

Pilt ajakirjast:

mang1

Mango- mozzarella salat  Caprese stiilis

4-le inimesele

1 parajalt küpse mango, mida saab veel viilutada

2 palli mozzarellat (mina kasutasin pühvlipiima mozzat. Mozzarella di bufala)

1 punane tšillipipra kaun

1 laim

30 gr. Kreeka pähkleid

3 spl. avokaadoõli( avakaadoõli annab nii omapärase, puuviljase maitse, et tasub hankida, aga kindlasti võib kasutada oliiviõli kui nurgapealses poes parasjagu avokaadoõli ei müüda)

Mõned värske tüümiani varred, soola

Koorida mango ja lõigata kaheks nii, et saaks kivi eemaldada. Lõigata mango tükkideks. Pesta laim sooja veega, kuivatada ja tõmmata “zesteur”-iga (kooreribade tõmbajaga) mõned ribad avokaadoõli sisse. Seejärel pigistada õli sisse laimi mahl ja hakkida tšillipipar peeneks, lõpuks lisada sool ja segada.

Lõika mozzarella tükkideks ja aseta taldrikule vaheldumisi mangotükkidega. Kalla üle õliseguga ja puista peale tüümianit ja Kreeka pähkleid.(vaata ülemist pilti)

Selle salati tähtsaim  komponent, mis õige maitse annab, on küpse mango- nagu Capresel tuleb  pühvlipiima mozzarella hõrkus  päikeseküpse tomati taustal esile. Päikeseküpsete tomatite valmimiseni läheb veel õige mitu kuud, nii et mango on täitsa tore asendaja.

Vanasti müüdi Eestis vaid tooreid mangosid, need ei sobi- aga mango peaks nagu avokaadogi seistes valmima. Üks aabitsatarkus veel: mangot, nagu teisigi troopilisi puuvilju, ei tohi panna külmkappi- hoida lihtsalt jahedamas kohas.

Mangode kohta tasub teada, et aprillis saabub turule  suures koguses Lõuna-Ameerika mangosid nii Brasiiliast kui Peruust, kuid Lõuna- Ameerika mangod ei ole parimad. Kõige hinnatumad on  Aafrika mangod, kuid need saabuvad turule alles juunis, nii et tuleb Brasiilia omadega praegu leppida 🙂 .

Peruu mango

Lõuna-Ameerika mangod on rohelised ja nn. punaste põskedega.

Mul oli täna Brasiilia mango, mis oli väga hea, aga hind on praegu veidi kõrge. Kuna ma olen suur mangosõber, jään “pikkade silmadega” Aafrika mangosid ootama.

Mali mango

Aafrika mangod on kollased “punaste põskedega”

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.