Meie uus Picpoul ja kena lühifilm Etang de Thau austrikasvandustest

Meie uus Picpoul jõuab meile märsti lõpuks, hiljemalt aprilli esimesteks päevadeks.

Meie eelmine majavein Picpoul de Pinet oli väga hea veinimaja toode, aga kuna me varem ei tahtnud ise tegeleda veini maaletoomisega ja kasutasime veini maaletoojate teeneid, siis ikka juhtus, et nägime oma veini  veel siin ja seal. Mis ei ole üldse ju paha, et head veini teised ka müüa tahavad, aga ei sobi meie nägemusega, et meil võiks olla päris oma vein. Nüüd me toome veini ise maale, seega saame jätta kontrolli kus veini müüakse, ka enda kätte.

Seekord lõime käed Cave de l´Ormarine-ga. Tegelikult tahtsime me juba esimesel korral tuua just selle veinimaja veine, kuid 6 aastat tagasi polnud  veinimaja  ise valmis ekspordiks. Samuti polnud neil BIB varianti veinist(bag on box), mis meile tundus tollal oluline, just klaasi või  karafiniga veini müümisele mõeldes.

Cave de L´Ormarine on nimelt esimene veinimaja, kes alustas Picpouli turustamist. Veinimaja asub Pinet külas, Picpouli avenüül.

ormarine

Picpoul de Pinet tähendabki nimelt Picpouli Pinet külast- viinamarja sordi nimi on Piquepoul, valge vein sellest ristiti Picpouliks. Cinsault ja Clairette Blanche kõrval on ta üks vanimaid selle piirkonna viinamarjasorte.

Apellatsiooni “Picpoul de Pinet” saavad kasutada peale Pinet küla veiniaedade veel Meze, Florenzac, Castelnau-de-Guers, Montagnac ja Pomérols. Viimasest tuligi meie eelmine Picpoul. Kõik need külad asuvad Etang de Thau ääres või lähedal,  kus kasvatatakse autreid. Sellepärast öeldaksi, et Picpouli terroir on meri. Pole kahtlustki, et just austrite ja muude tooreste mereandidega, on Picpoul parim.

Cave de L´Ormarine´i Picpoul on majaveiniks vast  90 % Thau lahe äärsestes austrirestoranides.

Lisaks uudisena, on veinimaja  on hakanud valmistama ka vahuveini.  Kuna Piquepoul on hea happeline viinamari, siis minule väga see vahuvein meeldis. Lisaks saame hakata pakkuma seda demokraatliku hinnaga 🙂

Väike vaade Thau lahe kaldal asuvatele küladele ja austrikasvandustele( teksti ei ole, ilus fim on, tasub vaadata). Mägi, mis üle mere filmis paistab, on Saint Claire,  Sete.

One response to “Meie uus Picpoul ja kena lühifilm Etang de Thau austrikasvandustest

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.