Baden- Baden

Baden- Baden on ammust ilma teada- tuntud rikaste paradiis: luksuspoed, kasiino, kuumavee allikate kohale rajatud termid kus kuulsad, vaprad ja ilusad juba sajandeid tervist kosutamas käinud, Saksa suurim ooperi ja kontserdimaja Festspielhaus, Iffezheimi ratsavõistlused jne. Sõnaga kõik, mis raha ligi meelitab. Veetsime nädalavahetuse Alsace´is ja tagasiteel sai pisike põige Baden- Badenisse tehtud. Ilm ei olnud kiita, pärast nädalast külma ilma on meile jälle pisut soojem õhumass saabunud ja see omakorda tähendab tohutut udu.

Plõksisin paar pilti, kvaliteet selle halli ilmaga suurem asi pole- tuleb uuesti minna õige pea ja  nagunii oli Tiinalt saadud viite põhjal  plaan minna krookuste õitsemise aegu. Poleks ka paha veeta päev mõnes spa´s ning õhtuks kontserdile pilet hankida. Konsertmaja programm on absoluutne tipp: 2013 programm.

Suurte traditsioonidega Iffezheimi ratsavõistlustele on meil  kutse juba olemas. Õu mai gaad, kui erutatud ma olen- see toimub juba mais ja mul pole veel kübarat! Need, kes mind rohkem tunnevad, teavad, et ma koguaeg sonisin sellest, et ostaks kübarad ja läheks mõni pühapäev hipodroomile traavivõistlusi vaatama. Lõpuks saan oma unistuse teoks, eks pärast näis, kas meeldis või pettun nagu juhtus corridaga. Mul ei ole härjavõitluse puhul seda teemat, et peaks hispaanlastele ära keelama härgade piinamise või et nutt kipub peale kui härg maha kukub. Pigen see, et  härjavõitlus toimub täpselt ühe skeemi järgi ja pärast 3-da härja areenile tulekut ajas juba haigutama. Ja ei saa öelda, et see ilus vaatepilt on kui suurt looma jalad taevapoole veetakse mööda liiva areenilt hobustega minema, vererida järgi.

Kurhaus eemalt

Kurhaus eemalt, kus asub kuulus kasiino. Väljastpoolt on maja tagasihoidlik, seest aga tõeliselt luksuslik.

026

Kurhause

Kurhaus´i restoran

Välilava Kuursaali ees

Välilava Kuursaali ees

Suts Viinilik. Vene ja Jaapani turistid armastavad miskipärast sellist atraktsiooni.

Suts Viinilik. Vene ja Jaapani turistid armastavad miskipärast sellist atraktsiooni.

Ilm oli udune, seega kenad mäekünkad, mis linna ümbritsevad ei pääse mõjule.

Ilm oli udune, seega kenad mäekünkad, mis linna ümbritsevad ei pääse mõjule.

Kesklinna tänav

Kesklinna tänav

038

Terrass ja seal istuvad Eesti naaberriigi kodanikud

Terrass ja seal istuvad Eesti naaberriigi kodanikud

Sellist kirja leiab linnas palju. Eks ole linn ju tuntud selle poolest, et Dostojevski siin viimsed kopikad kasiinos maha mängis ja Turgenevgi on Baden Badenis õige mitu aastat elanud.

Sellist kirja leiab linnas palju. Eks ole linn ju tuntud selle poolest, et Dostojevski siin viimsed kopikad kasiinos maha mängis ja Turgenevgi on Baden Badenis õige mitu aastat elanud.

Üks linna paljudest kuulsatest termidest

Üks linna paljudest kuulsatest termidest

Rathaus paistab taamal

Rathaus paistab taamal

Väliterrassid on avatud, aga ega peale venelaste seal veel keegi ei istu.

Väliterrassid on avatud, aga ega peale venelaste seal veel keegi ei istu.

5 responses to “Baden- Baden

  1. Mu armas Saksamaa! oi ma kadestan sind! ja samavõrra on mul ülihea meel su üle! Armastus ja hobi ühes kõik. Baden Badenist olen vaid kuulnud, seal on üks toetajaorganisatsioon kes annetustega aitas taastada Võrumaal väikest Heimtali kirikut. me aastate taga juhuslikult Võru Selveris vestlesime, nad otsisid paber näppe vahel vajalikke toiduaineid, vanaldane proua Baden Badenist siis koos oma kaasaga. Edu sulle, Kristel! Besondres mit viel Liebe!!!

  2. Jah, Iti- Baden- Badeni terviseveed on üleilma kuulsad. Ja nagu ajaloost teada käis ka AH (Ttead see imeliku vuntsiga mees) seal tervist parandamas 🙂

  3. Nuvat 🙂 ..ja ta ravis tervist nii, et isegi vuntsid ei läinud sorgu 🙂 Ega venelased ka ullikesed ei ole…tavavenelane ei pääsekski sinna niisamalihtsalt ja odavalt…oskavad parimaid terme kasutada vist.

  4. jeesus, ma olen nii baden-badenis kui colmaris käinud, ma ei teadnud mõhkagi, mis sa siin kirjutad.. mulle ikka hullupööra Kristeli jutud meeldivad!

  5. Marju, ära põe. Mu elukaaslane, kes on siin sündinud- kasvanud ja käib Baden- Badeni külje all tööl, et tea ka linnast mitte midagi märkimisväärset. Pole kordagi üheski termis käinud näiteks. Kui ma talle “tutvustasin” linna ja tõin üheks argumendiks nalja pärast ka selle, et isegi Adolf käis siinsetes termides tervist parandamas, siis kodanikul tekkis huvi, et läheks prooviks ka.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.