Feijoada

Eile oli kokkulepitud, et läheme “fancy” restorani. Mul on Eestist järjekordne külaline ja lahked kohalikud aitavad igati, et mu Eesti sõpradele jääks Portugalist mulje kui külalislahkest ja toredast maast. Ootasin huviga, sest ma enda arust tean juba kõiki Aveiro restorane, et milline neist siis “fancy” on… Paraku(õnneks) läks nii nagu pea iga nädalavahetus- Susana oli teinud feijoada-t ja kes siis selle ära sööb, kui 3 potensiaalset sööjat restoranis aega veedavad…(ma küll viskasin nalja, et härra P. ei suutnud välja kannatada situatsiooni, et tema sõber C. läheb kahe Eesti naisega restorani ja käskis oma naisel pajatäie süüa teha 🙂 )

Feijoada ei ole, kui nüüd väga aus olla, sooja suveilma roog- hautis ubadest, (sea) lihast, kõrvadest, nahast etc., veel on sees tomatit, kapsast ja peaks olema ka porganidit, aga selle maja peremees ei armasta porgandit, nii et porgandit Susana ei pannud. Ja muidugi chouriço on kohustuslik tooraine. Kõik see on vürtsikas kastmes ja serveeritud riisiga- ei tundu ju suveroog 🙂 Toit on Põhja-Portugali juurtega, Susana tegi teda Tras-Os-Montese moodi ehk kasutas punaseid ubasid.

Kuid pärast päikeseloojangut nagu siinkandis sööma hakatakse ja basseini suplust, oli kõht juba õige tühi ja selline roog kui rusikas silmaauku..Põhja-Portugali roog moodustas ideaalse klapi lõunast, täpsemalt Alentejo-st pärit, intensiivse tugevamaitselise punaveiniga.

Meid ootas laual pajatäis oa-sealiha hautist:


mida peremees lahke käega jagas:

kergelt vürtsikas ja liha- kõrvad- nahad olid nii mõnusalt pehmeks haudunud, et lausa sulasid suus:Magustoiduks oli Susana teinud asja, mida rahvakeeli kutsutakse kaameli ilaks, päris nimi kahjuks ei jäänudki meelde.

Digestiivi on aga ülimõnus teha basseinis 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s