Inimesed- puhake Portugalis!

Tegelikult tahtsin ma tänase postituse pühendada hoopis oma sõber K-le, kel on mure, et arvatavasti Türgi saadikud on mu blogi lugenud ja tema kuulsast komisjonipoest Vinho Verde ära ostnud  🙂  🙂

Aga pühendan ma oma tänase jutu  hoopis religioonile ja meeleparandusele. ..seda seetõttu, et täna oli Portos, mis on siiski üle miljoni elaniku linn ja liiklus sõltub sildade läbilaskevõimest, liiklus lihtsalt lõdvalt lukku pandud, kuna inimesed Gaia linnaosas pidasid oma pidu ja otsustasid pühakute kujudega mööda linna ringi käia. Turisti seisukohalt oli emotsiooni 1o1%, kohalikud olid kindlasti pist off 102 %

Mingi kohutav tsirkus turistide saabumise auks toimub ka meie väikelinnas.  Kui Prantsuse meediast saame lugeda, et eilne laupäev, millega algas nn. Vahemereäärne ametlik puhkuse hooaeg , mille käigus kogu Prantsusmaa puhkusele suundus-see aga tähendas  500 km ja 3 tundi liikumatut liiklusummikut Hispaania suunal, kus lõpuks läbi hädade kohalejõudnud prantslasi võtavad vastu 30 % kõrgemaks tõstetud hinnad, siis Portugal on hindade  poolest ka eestlasele rahakoti kohane ja lisaks pakutakse tasuta palju kultuurilisi emotsioone. Inimesed unustage Hispaania ja Prantsusmaa- tulge Portugali!

Nagu juba sai mainitud,  ka  Aveiro oli  saabuvatele turistidele välja pannud kogu oma hiilguse: turuhoones oli angerja ja ovos moles ´i festival ja õhtul näidati kanali ääres nn. Aveiro moeshow´d. Aga, mida ma tahan eriti rõhutada,  et tulime ju ka sel aastal puhkusele  suure  lowbudget´iga ja arvestusega, et süüa teeme kodus.  Tegime seda esimesed paar päeva- siis leidsime, et sel pole mõtet… Näiteks täna, kus me käisime väljas ja sõime kahe peale ühed  karbid (ameijoas), grillitud kaheksajala ja pudeli veini, maksis see meile sama, mis Tallinnas osta turult üks  pudel veini, üks karpkala ja salatimaterjal sinna juurde. Aveiro restoranis maksab pudel(mitte klaas) majaveini 4.50, taldrik karpe 11.50 (sel aastal on karbid väga kallid- poes maksab kilo 15 eurot ja restoraniportsus on neid ikka tublilt üle poole kilo)  ja grillitud kaheksajalg 14.50 (mida nagunii ju kodus ei tee, sest pole grilli ja ei oska ka) .  Kui tahate aga päris säästu eelarvel olla, lähete välja ja tellite grillitud sardiinid 8 eurot nägu ja pudel veini 4.50. Aveiro restos on aga sardiini portsud suured- jätkub ka kahepeale ühest )  Eestis ei tee kodus ka nii odavalt süüa 🙂  Kõik see jutt ei kehti muidugi Algarve,  Lissaboni ja ka Porto jõeäärsete restoranide kohta, kus turistid on juba turu ära solkinud… Aga Vigos, Hispaanias, Portugali piiri ääres pidi olema lausa paradiis- Hispaaniale on see unustatud ääreala, aga samas on seal kalasadam ja mereannid pidid olema veel odavamad kui Portugalis 🙂

Müüjad kogunevad angerjapada müüma:

Meie oleme oma 3 erinevat angerjat kätte saanud:

Tänased ameijoas-d olid nii head ja koriandrised, et ei raatsinud ka kastet järgi jätta:

Taidlus (Aveiro) peaväljaku ääres:

Meie linna moeshow, mis samuti kogu linna liikluse pea peale pööras:

See Doa piirkonna vein ongi 4.50 € (restoranis, mitte supermarketis). Meenutas Loire oru  Sauvignon´i oma happelisuse ja õrna ja tagasihoidliku maitsebuketiga. Portos maksaks sama vein nii 10 eurot restoranis ja usun, et ka selle hinna peale turist ei arva, et kallis on 🙂

3 responses to “Inimesed- puhake Portugalis!

  1. Ehhh…ajab ikka hinge haigeks küll. Tuleb Portugali taaskülastamine lähiaastate plaanidesse sisse kirjutada, mis seal muud 🙂

  2. Tänan mainimast! Tõepoolest, vaatamata lubadustele seda rohelist veini sinna enam ei tule. Aga ma ostsin siis brasiilia veini ja see oli ka elamus.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.