Le Voyage Gourmand, vol.2

Kui esimesest sissekandest jäi mulje, et muuseumid ja kontserdisaalid on turisti jaoks, siis kindlasti see nii ei ole. Meie Viinis viibimine oli lihtsalt nii lühiajaline ja ilm nii kaunis, et me ohverdasime kõik tubased tegevused selle nimel, et õues viibida ja päikesepaistet nautida.

Oleks reis päevakenegi pikem olnud, oleks kindlasti külastanud Bank Austria Kunstforum´it, kus on 5.detsembrini üleval Frida Kahlo maalid ja joonistused. Sellest on hirmus kahju, et ei jõudnud. MUMOK ja Kunstiajaloomuuseum on järgmisel  reisil kindlasti plaanis.

Café Sacher:  Turistide objekt number 1, aga  see ei häiri kui soovitaksegi süüa tükike kuulsat Sacher kooki ja juua tassike kohvi väga kaunis keskkonnas kus teenindus käib väga kiiresti ja arve tuuakse kohe lauda, et järgmine turist kiirelt peale võtta 🙂  Meil oli kodutöö tegemata ja seetõttu tellisime kohviks tavalise melange´i, mitte  väikese apelsinilikööriga maitsestatud kohvi nagu keisrinna Sissy seda tegi.  Mulle see Sacher-Torte  meeldis, ju siis seal mingi salakomponent on,  nagu igal pool vihjatakse,  sest varem söödud variandid, sealhulgas Mademoiselle kohviku oma,  mulle ei meeldi.

Naschmarkt : Turg  täpselt see,  millest Tallinnas puudus on: müügil kõik, mis vaja, lisaks tohutu hulk väikseid toerdaid turu restorane väliterassidega- Eks  üks põhjus kindlasti on meie eriti vilets kliima, miks meil ei anna midagi sellist korraldada- ei kujuta ette Tallinnas, et 2. novembril saab keskpäeval istuda õues  mantlita ja nautida oma grillitud kammkarpe 🙂 Aga ma kardan ka seda, et meie inimene ei lähe turule lõuna ajal ampsu võtma, kuigi teeb seda hääl meelel väljamaal.

Kauba väljapanekud paitasid samuti silma:

Kolmapäeval, kui aga kutsusime külla Eesti Saatkonna inimesed, käisime end varustamas Rochusmarktil, mis kena vaikne turg, odavam kui Naschmarkt,  aga kõik vajalik olemas. Valmistasime  bouillabaisse tüüpi kalasupi ja  punases (Austria) veinis juurviljadega hautatud küülikut.

2 responses to “Le Voyage Gourmand, vol.2

  1. Oi te käisite Naschmarktil! Minu jaoks oli see ka suur üllatus, et keset Austria pealinna istud turul maha ja vitsutad värskeid mereande! Kusjuures vali ise, kas vähe fäänsimas Strandhausis või veidi prostamas Nordsees, mõlemad on head.
    Kas äädikaärist äädikaid kaasa ka ostsite? Mul üks muskatelleri äädikas sai alles nüüd otsa, kasutasin teist tilkhaaval kui imevett.

  2. Liina, kas sa ikka aru said , et selle Naschmarkti pildi tähtsaim detail oli see, et oli 2.november ja Ines istub õues õlad paljad? Aga me ei ostnud sealt turult midagi, vaid käisime vaatamas. Nagu ma ka mainisin, oma sisseostud tegime Rochusmarktil- meile ju õpetati igal saamul kuidas mitte turist, vaid kohalik olla 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.