Motivatsioonist

Täpsemalt on lugu sellest kui erinev võib olla motivatsioon suurfirmas ja pisikeses perefirmas.

Ükskord ammu juhtus nii, et Tigusse sattus üks proua, kes oli õige tähtsal ametil tsiviilelus. Ta oli ikka nii tähtis proua, et tuli kööki ka kaema ja tegi sel päeval tööl olnud töötjate hulgas küsitluse. Ta nimelt küsis meie “maalt ja hobusega ” töötajatelt, et mis see õige motiveerib neid Tigus töötama? Marion ei tahtnud üldse nii raskele küsimusele vastata- ta ongi meil rumalukene, ainult doktorikraadiga.

Tanel, noor ja vihane mees, vastas, et teda motiveerib see, et kui Kristelilt jalaga tagumikku ei saa, siis  on päev  hästi läinud ja ta on väga  motiveeritud ja muud ei teagi tahta….. (Ega sel proual nii palju haridust polnud kui meie töötajatel, kes nõusid pesid või kala rookisid, aga mis sest- tal oli kindla peale kassikooli diplom olemas)

Eks meil ole rohkemgi nalja saanud: näiteks, kui ennast praktikale kauplenud piiga  arvab, et ma peaksin endale aru andma, mida ma praktikandilt üldse nõuda võin etc… (sellel konkreetsel tüdrukul tuli lihtsalt poiss kell21.30 järgi ja ta ei saanud kauem tööl olla, et oma töökoht ära koristada) Teda ei motiveerinud miski Tigus töötama….

Advertisements

3 responses to “Motivatsioonist

  1. No panid siis lõpuks ometi kuldse klassika ka blokki üles 😀
    Ma kahjuks ei olnud sel päeval kohal, kui kõrgel kohal personalitöötaja motivatsiooniküsitlust läbi viis, aga mul oleks ka olnud ilmselt midagi huvitavat kosta.
    Neid inimesi on ikka kole palju, kes endale meelerahu teiste arvelt hankima peavad ja keda ainult üleolek püsti hoiab.
    Aga too teine piiga oli ju lihtsalt veel natuke totukene. Kusjuures ma olen selle üle palju mõelnud, et enamaltjaolt on vist iga inimese esimene töökoht rohkem nagu üldse tööharjutuse moodi. Kui ma eelmises ametis endale töötajaid valisin, siis paraku ei tekitanud usaldust tütarlapsed, kes polnud peale kooli veel päevagi töötanud ja oma aega põhiliselt küünetehniku juures veetsid. Ei olnud mul aega ega võimalust neid tööga harjutama hakata. Aga inimesed on muidugi väga erinevad, küllap on ka sünnist saati töökaid ja pühendunuid.

  2. teinekord ikka küsi uurijaprouadelt, et kas nendele eetikakomitee on ikka andnud loa sedasi inimesi ahistamas käia:D

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s