Pinot Noir

Viimases Decanteris kirjutab Allen Meadows:

On levinud arvamus, et kõige kirglikumad veinisõbrad on need, kes armastavad Pinot Noiri. Et selle armastuseni jõuda, tuleb oma 10 aastat teha trenni teiste veinidega kuni maitse areneb täiuseni. 10 aastaga suudetakse viia ennast sellise meistriklassini, et ollakse nõus oma hobi ja kire eest rohkem raha välja käima, sest tõsiasi on see, et odavat ja head Pinot Noiri ei eksisteeri.

Pinot paelub sellega, et ta on erakordselt tundlik asjaolule, et  kus ja kuidas on teda kasvatatud, hooldatud ja käsitletud.  Kui Pinot Noiri kohelda nagu näiteks Cabernet Sauvignoni, siis ei anna mari iial välja oma täit potensiaali. Viinamari on  rohkem vastuvõtlik ka haigustele.

Veini hinda saab võrrelda aga umbes nii, et kui mõistlikult hea Cabernet saab kätte 150 krooniga, kuid väga harva leiad huvitavat Pinot’d alla 350 krooni. Tegelikult tõeliselt hea Pinot on haruldane alla 600 krooni.

Allan Meadowsilt  ilmub varsti raamat ” The Pearl of the Côte- The Great Wines of Vosne-Romanée.

Pinot huvi maailmas kasvas muidugi märgatavalt pärast filmi Sideways. Minu kogemus on, et paljud inimesed proovivad ja pettuvad Pinot’s. Pinot on täpselt selline vein, et kui sa ikka kalkuleerid ja arvutad parimat hinna ja kvaliteedi suhet ja isiklik tugev kirg veini vastu puudub, siis on parem selle veiniga vahekorda mitte astuda. Kuulen nädalas umbes korra sellist juttu, et mina küll aru ei saa, miks see vein nii palju maksab-tavaline hapu vedelik.  Kuna ise olen väga kirglik Pinot armastaja, siis jutud Tshiili veinist, mis 100 krooni ainult maksab ja on nii hea, tahavad aegajalt mu kõrvad katki teha 🙂

Pilt aadressilt http://www.pbpulse.com

6 responses to “Pinot Noir

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.