Halva ilma linn- Aurillac

Arutleme Tigus tihti  Eesti halva ilma üle, vahel laskume suisa religiooni ja  müstika radadele ja arutleme, mis karma meil lasub, et meid nii halva kliimaga  karistatud on. Ja kes poleks elus kasvõi korra unistanud, et müüks kõik maha ja põrutaks sooja kliimasse elama…

Prantsusmaal Auvergne rajoonis, Cantali vallas on linn nimega Aurillac– Prantsusmaa külma ja halva ilma pealinn ja ka seal elavad inimesed ja mitte vähe, linnas endas 9000 elanikku ja ümbruskonna nn.  kantonites veel oma 20 tuhat.  Toodetakse  siin kuulsat Cantal juustu ja valmistatakse pool kogu Prantsusmaa…………………….vihmavarjudest!

800px-Aurillac_-_pano

Panoraampilt pärit wikipedia lehelt.

Tahtsin illustratsiooniks panna juurde tänase Prantsuse ilmakaardi, mis tavaliselt sel hooajal kell 9.00 näeb välja selline, et  max. temperatuurid umbes 19 kraadi lõunas, põhjas 15 kraadi ja Aurillac 6 kraadi. Täna miskipärast oli ka Aurillacis 15 kraadi, nii et head näidet tuua ei saanud. Aga Prantsusmaal elades kui ma ilmateadet vaatasin, tundus mulle alati, et Aurillacis on täpselt Eesti ilm.

Samas on neil inimestel vaja ainult oma mäe otsast orgu laskuda ja ongi juba soojem… Ja tõde on veel see, et Prantsusmaal veel kõrgemal asuvates mägilinnades ilmajaamad puuduvad ja seetõttu on see linnake natuke teenimatult saanud endale sellise kuulsuse.

Talv Aurillacis

Talv Aurillacis

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.