Minu Itaalia,Hispaania, Pariis vol.2

Minu hiljuti kirjutatud tagasihoidlik arvamus  Minu sarja raamatutest on saanud tunduvalt huvitavamad  kommentaarid kui minu algne lugu. 

Ma jään endale ikkagi kindlaks, et tegelikult oli mõnus lugemine, aga selline pehmete kaantega asjake üle 100 krooni maksta ei tohiks…. Ja “Minu Itaalia”  nimi oleks võinud olla pigem “Minu Genova”…

Link on siin

Olen ise vahepeal lõpetanud “Minu Moldova”  lugemise ja tõi meelde aasta 1999 detsembri, kui sõbrannaga Valgevenes öö vanglas veetsime kuna olime ostnud vale rongipileti Vilnius-Varssavi liinil;sellele mis 30 km Valgevenet läbib ja selleks oli vaja transiitviisat(mida meil ponud) Mõte oli jõuda aastat 2000 vastu võtma Budapesti, aga tänu sellele “seiklusele” jõudsime Budapesti 31.detsembril kell 23.30. Samas-olime ju õigeks ajaks kohal; lihtsalt peost jäime ilma!

 Kusjuures mina isegi läheks Moldovosse oma silmaga kõike vaatama, mind see raamat ei hirmutanud 🙂

3 responses to “Minu Itaalia,Hispaania, Pariis vol.2

  1. Hei, mina tahaksin ka Moldovasse minna selle raamatu peale :).
    Tahtsin öelda, olles ise raamatute (nondesamade) kirjastamise juures, hinda alla saada on raske. Küsimus taandub sellele, et tiraazh on väike. Olen ise ka selle poolt, et raamatud peaksid olema odava(ma) ja vähe(m) maksma, ja olen vähemalt seda kogu aeg korrutanu, et raamat olgu alla 200 krooni… aga kui kõik töötajad tahavad saada oma honorare ja tiraazh on ikkagi suht väike, siis on ühe raamatu trükkimise omahind nii kallis ja lõpuks on ikka nii, et mitmesaja lk raamat vähemalt 179-199 krooni maksab.

  2. kulude järgi on umbes nii, et kui teed pehmekaanelist 220-lk raamatut 1000 tk, saab müüa 199.
    teed 2000, saab müüa 149-169
    üle selle, 125-149

  3. Meil selles sarjas on lk arv pigem 300. Ja tiraazhid ei ole suured! Mis seal salata. Esimene tiraazh on keskmiselt 2000 ja kui tuleb uus trükk, siis (saab ka autor uue honorari) ja oleme Eesti mõistes juba vinged tegijad, et nii suure tiraazhi oleme saanud :).

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.