Eeslitest ja eeslivorstist.

Täna hommikul võileiva materjali otsides, oli jällegi koduses külmkapis tühi pilt: leidsin vaid foie gras´d ja jupike eeslivorsti. Kuna foie gras´d ei ole ma hommikuti võimeline sööma, siis läks eeslivorst loosi… ja huvitav on see, et kui hakkasin oma kohvi- ja võileiva kõrvale Peter Mayle sirvima, tuli täna lahti esimenese asjana peatükk Ane- eesel.

Võib-olla tundub see üllatav, aga Prantsusmaal peetakse tänase päevani eesleid ja Mayle kirjutab neist järgmist:

Prantsusmaal elab vähemalt 10 erinevat eesliperekonna liiget, alates suure musta Berry eesliga kuni Poitou eeslini, igalühel oma erilised jooned, ja ma oletan ka, et iseloom. Meeldiv Celeste (Peter Mayle naabri eesel) on ane de Provence´i (Provence´i eesli) tõugu ning näitab üles Provence´i  perekonnaharu klassikalisi jooni: väiksem kui enamiktema sugulastest(aga natuke suuremate jalgadega), tema hallides toonides vammus, kindlapiiriline valge sõõr kummagi silma ümber ja väljapaistev tumepruun rist-le croix de Saint André (Püha André rist)-jooksmas õlgadelt seljale. Tal on ka kõige kütkestavam naeratus, kui talle porgandit pakutakse.

Armas jutt eesli kohta, aga tahtsin öelda, et meil Tigus aegajalt tapastaldrikul on eeslivorsti- see on väga maitsev, ei tasu karta!

Siin on huvilistele kõikide Prantsuse eeslitõugude pildid.

11 responses to “Eeslitest ja eeslivorstist.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.