Jõulud 2008

Meie jõulud algasid juba laupäeval 20-l detsembril, kui käisime Kristiina ja Paulo juures jõulu õhtusöögil.  Sõime aquardentega(sõna sõnalt põlev vesi, Portugali nn. grappa) küpsetatud chourizo vorste, grillitud ja seejärel ahjus küpsetatud bacalhaud(soolaturska) ja koorega küpsetatud kartuleid küüslauguse oliivõliga.

Jõulud möödusid aga rahulikult puhates Jõgeval, seekord põhiliselt kala ja mereandidega. Vaid jõuluõhtul tegime verivorsti ja 26 õhtuks valmistasime punase veiniga hautatud Camarguesi punast riisi,  kuhu sisse lõikusime lambaliha tükikesi. Suurimat elamust pakkus Jonase Endla järvest püütud üle 4 kilone haug, mida me kõik koos küpsetasime.  Ka kass oli elevil ja nõudis endale suure kala küljest fileetükke… Tegime ka koogi asjadest, mis  jõulude puhuks oli kokku toodud- piparkoogid, kirsid, ananass ja šokolaaditahvlid ja mascarpone sai kõik toredaks piparkoogi- puuvilja- mascarpone koogiks.

picture-070picture-072picture-073picture-074picture-081

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.