Jõulud 2008

Meie jõulud algasid juba laupäeval 20-l detsembril, kui käisime Kristiina ja Paulo juures jõulu õhtusöögil.  Sõime aquardentega(sõna sõnalt põlev vesi, Portugali nn. grappa) küpsetatud chourizo vorste, grillitud ja seejärel ahjus küpsetatud bacalhaud(soolaturska) ja koorega küpsetatud kartuleid küüslauguse oliivõliga.

Jõulud möödusid aga rahulikult puhates Jõgeval, seekord põhiliselt kala ja mereandidega. Vaid jõuluõhtul tegime verivorsti ja 26 õhtuks valmistasime punase veiniga hautatud Camarguesi punast riisi,  kuhu sisse lõikusime lambaliha tükikesi. Suurimat elamust pakkus Jonase Endla järvest püütud üle 4 kilone haug, mida me kõik koos küpsetasime.  Ka kass oli elevil ja nõudis endale suure kala küljest fileetükke… Tegime ka koogi asjadest, mis  jõulude puhuks oli kokku toodud- piparkoogid, kirsid, ananass ja šokolaaditahvlid ja mascarpone sai kõik toredaks piparkoogi- puuvilja- mascarpone koogiks.

picture-070picture-072picture-073picture-074picture-081

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s