Kuidas küpsetada hane?

Hane ostes tuleks kõigepealt tähelepanu pöörata linnuliha päritolule ja värskusele. Enamus supermarketites müüdavaid külmutatud hanesid pärinevad hanekasvatustest, kus neil pole olnud häid kasvutingimusi. Kui Eesti mahehane turul ei ole, siis Poola on Euroopa üks suurimaid hanekasvatajaid ning sealsete hanede hind on palju soodsam kui Saksa- või Prantsusmaa hanedel. Soovitan hankida  Poola päritolu mahekasvandusest päritolu hani- neil lindudel on olnud piisavalt vabadust ringi liikuda ja aega kasvada. See pole mitte ainult loomasõbralikum, vaid määrab ka liha kvaliteedi ja maitse. Selliseid külmutatud mahehanesid ja lisaks Saksa jahutatud hanesid saab tellida ka eraisik Frische Paradies Eesti esindusest.

Ostes külmutatud hane, veendu, et pakend oleks kahjustamata. Pärast sulatamist on soovitav jätta hani 1-2 päevaks külmkappi seisma, et tal tekiks parem aroom. Hõõru hani seest ja väljast soolaga, loputa, kuivata ja soola veel kord seest ja väljast. Maitsesta seest majoraaniga. Küpseta ahjupannile asetatud küpsetusrestil 200° juures 50 min/kg kohta, täidetud hane puhul 60 minutit ehk 4 kilone täidetud hani tahab ahjus olla 4 tundi.  Vahepeal kühvelda ja määri hane ahjupannile kogunenud küpsetusvedelikuga. Hani on valmis siis, kui liha koivakondi küljest lahti „kukub“ ja mahl on selge. Noor hani kaalub neli kuni kuus kilo ja sellest saab söönuks vähemalt 6-8 inimest. Mina olen hane küpsetanud ka kaanega keraamilises potis 150 kraadi juures, kuid sel juhul läheb hani hommikul ahju ja valmis saab õhtusöögi ajaks.

Täiedetud hane retsepte on mul blogis 2:

Jõuluhani Gaskoonia moodi

https://tiguteek.com/2008/12/22/jouluhani-alsace%c2%b4i-moodi/

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.