Veebruari köögivili- Treviso sigur

Nõudke Treviso sigurit hästivarustatud köögiviljapoodisest!

Tigu Tegemised

Radicchio Rosso di Treviso on geograafilise päritolunimetusega ehk IGP’ ga kaitstud köögivili- sellist nimetust tohib kanda vaid Treviso, Padovo ja Veneetsia provintsis kasvanud radicchio. Köögivili, mis valmib talve külmimal kuul, veebruaris, on omaette ime.

logoigp

Vahemärkusena olgu öeldud, et eelmise aasta veebruaris Berliinis toimunud puu- ja köögiviljamessil Fruit Logistica avastas päritolunimetuste kaitse konsortsium Consorzio di tutela del Radicchio Rosso di Treviso kaks ettevõtjat, ühe Hollandist ja teise Saksamaalt, kes pakkusid külastajatele Radicchio Rosso di Treviso sigurit, mis tegelikult ei pärinenud geograafilise päritolunimetusega kaitstud tootmispiirkonnast. Sellest tuli suur pahandus ja sanktsioonid saavad olema karmid!

Radicchio kasvatamine ja sellest lõpptulemuse vormine on täielik mustkunst- ei ole nii, et pannakse seemned maha ja koristatakse saak. Ei, nii lihtsalt see ei käi – õige mitu protseduuri tehakse enne läbi, enne kui tast vormub see köögivili, mida me sööme. Väga hea ja huvitav videomaterjal, kuidas kasvatus ja tootmine käib:

Trevisot iseloomustab peale kena punase värvi, mõrkjas…

View original post 130 more words

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.