Sidrunkurk-unustatud köögivili

On keegi midagi kuulnud sidrunkurgist? Kollast värvi, ümmargusest, mahedamaitselisest kurgist? Mina kohtusin selle kurgiga suvel ühes Douro-äärse hotelli lobbybaaris, kus pakuti gintonic‘ut sidrunkurgiga. Barman ütles inglise keeles, et lemon cucumber ja mina mõtlesin, et ok, ju nad on kurki sidrunis marineerinud või pannakse jooki nii sidrun kui kurk. Ja siis võttis barman kätte kollase ümmarguse köögivilja, lõikas sellest tüki ja pani mu kokteili. Ütles, et very-very old cucumber from Goa, aga vahepeal ära unustatud ja nüüd jälle moes. Väga kasulik meestele, ütles ta veel Uwele silma pilgutades. Ahah, hea teada, mõtlesin.

Ning nüüd tuli ta mulle jälle meelde kui seemneid algavaks aiandushooajaks Kokopellist tellima hakkasin ja täitsa olid olemas – sidrunkurgi seemned.

Sidrunkurk on jõuline ronitaim, mille väädid kasvavad kuni 5 meetriseks. Lehed on karvased, õied kollast värvi nagu kurgil ikka. Taim õitseb kogu suve varasügiseni välja- ühesõnaga efektne taim kui ta ära toestada ja lasta taeva poole kasvada.

Väidetavalt on sidrunkurgil palju raviomadusi, alustades sperma kvaliteedi parandamisest lõpetades südamehaiguste ravimisega. Kuid mulle meeldis loetelust enim lubadus, et sidrunkurgi keedetud seemned ravivad kõiki maksahaigusi 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.