Roigaprageldi- roog Munster juustust.

Munster on ikka juustude juust! Kus on aroomi, kus on maitset! Kuulsad Alsace’i Munsterist soolased ahjukoogid sisaldavad kartulit, suitsupeki kuubikuid, muna-võid ja lehttaigent. Kuid Roigaprageldi meeldib mulle rohkem- sest see on kuidagi kergem ja seal juustuga ei koonerdata!

Roigaprageldi 6’le

Ettevalmistusaeg: 30 minutes

Küpsetusaeg : 1h50

Vaja läheb:

1,5 kg kartuleid (Laura)

225 g võid (ideaalne oleks Alsace’i pastöriseerimata piimast (lait cru) või)

2 sibulat

1 klaas valget Alsace’i veini (näiteks Edelzwicker )

250 g pastoriseerimata piimast Munsterit inimese kohta ,6’le teeb see 1,250kg

Retsept loomulikult Les Carnets de Julie’st:

Kuumutage ahi 200 ° ni. Koori ja lõika kõik kartulid ratasteks. Seejärel viiluta sibul. Sulatage malmist pajas 125 g võid. Kuumutage, asetage esimene kiht kartuleid otse sulavõile, seejärel kiht sibulat ja maitsestage soolaga. Korrake sama teist korda, seejärel lisage viimane kartulikiht. Lisage klaas valget veini, 100 g võid ja küpsetage 200 ° C juures 1 tund 30. Võtke ahjust välja, segage. Jagage segu kuue väikese malmist caquelon’i vahel äraja katke kõik caquelon’id 250 g Munsteriga. Küpsetage uuesti temperatuuril 180 ° C 20 minutit, munster peaks olema sulanud ja kergelt pruunistunud. Serveerige kõrvale rohelise salati miksi, vinnutatud sinki.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.