Quinta de Fiães- pärl Douro turismimaastikul.

Douro org on vaieldamatult üks suurimaid Portugali turismimagneteid ning seega ei ole hooajal  lihtne leida mõnda veinimaja, mis pakuks heal tasemel majutust ja toitlustust ning oleks selline armas ja kodune samaaegselt. Parimad veinimajad on mitu kuud ette juba välja müüdud, paljud asuvad keskusest kaugel, kuid ise restorani ega baari ei oma ning see pole ka just mugav variant mägiteedel linna autoga koperdada. Siis jääb üle kas mõni suur kole hotell Peso da Reguas või ainult turismile pühendunud veinimaja nagu Quinta da Barroca, mis ise veini tegelikult ei tooda.

Eile õnnestus meil leida 2 suurepärast kohta Douro orus, lihtsalt seal ringi sõites ja mingit selget plaani omamata. Mõtlesime, et kui ei leia midagi hinge helisema panevat, siis sõidame õhtul koju tagasi.

Mul on praegu külas sakslastest paar, kes on väga energilised ja avastamishuvilised. Kuna nad eelnevalt kirjutasid mulle, et nad on ületöötanud ja stressis ja tahavad päikest, veini ja magada, siis oletasin kohtuda hoopis teistlaadi inimestega. Magada tahtsid nad vaid saabumise päeval ja edasi on olnud raske turism- mäed, orud, lossid, pargid, ookean. Ma sellist tempot polegi veel saanud 🙂

Aga tahtsin rääkida Quinta de Fiães’ist.

Asub see veinimaja Peso de Reguast teisel pool jõge ja umbes 20 km kaugusel – Vilar de Maçada’s. Miks mulle hinge jäi see koht on see, et peremees, kes selle kunagi ostis, veinimõisa rajas ja ise ka veini tegi, suri aasta tagasi ja tema lapsed, kes olid igal pool mujal juba oma elu alustanud (üks neist Belgias), tulid isa majja tagasi ja otsustasid mitte maja maha müüa ja õppida ise veini tegema ja hotelli majandama. Praegu müüvad nad veel isa tehtud veine, kuid sel aastal on nad palganud appi veinimeistri ja tuleb esimene aastakäik nende oma toodangut. Süüa teeb vanaproua ehk lesk. Ning kuna hakkama saadakse oma jõududega, siis seda hinge ja armastusega tegemist on tunda. Noored räägivad head inglise keelt ja on tõeliselt kenad inimesed. Lastele kindlasti meeldiks seal ka seetõttu, et talus on 5 koera, nendest 1 oli kutsikas.

Meie võtsime 2 magamistoaga korteri, millel oli ka köök ja elutuba ehk 4 inimese korter ja see maksis 165 eurot öö. 3 käiguline õhtusöök on 25 eurot inimene.

Kindlasti üks armsamaid kohti kus ma Douros peatunud olen. Nad on üleval ka Booking.com’is, kuid soojalt soovitan- kirjutage või helistage neile otse. Noortel on vaja teha palju investeeringuid ja booking on röövel 🙂

kolmap

20171005_103147.jpg

20171004_184406.jpg20171004_184417.jpg

IMG_20171005_102225_599.jpg

20171005_104533.jpg

20171005_095049.jpg

20171005_103128.jpg

IMG-20171004-WA0006.jpg

20171005_103010.jpg

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.