Tänavatoidufestivalil Karlsruhes

Oleme Tiguga 2 aastat Telliskivi tänavatoidufestivalist osa võtnud ja igal aastal nuputanud, et kuidas peaks tegema ja mida pakkuma, et ei tekiks lootusetult pikki järjekordi. Kuna me ei ole saanud pakkuda sooja toitu ega burgerit :), sest  meil endal ei ole laatadel käimise tehnikat (väligrille ja paellapanne) ja  oleme 2 aastat põrganud kokku probleemiga, et sel ajal keegi neid ei rendi ka, siis  oleme välja tulnud vaid austrite ja ceviche’ga või külmsupiga- asjadega, mis ei vaja küpsetamist. Need on aga sellised nišši asjad, mille taha järjekorda ei tekigi ja saab hakkama. Huvi samas oli mul suur, et kuidas saadakse hakkama. Mälestus esimese aasta Telliskivi festivalist veel värske, kus tekkisid ikka meeletud järjekorrad.

streetf

Saksamaa tänavatoidufestival liigub ühest linnast teise, kuid tundub, et foodtruckid on samad-kuna Saksamaa on suur ja lai, siis on üks suur pidu aasta läbi ja toidupakkujad on üsna kogenud. Sellegipoolest järjekorrad olid päris hullud, eriti igasugu vegan kioskites. Õnneks minu lemmikud, mis olid hinnaklassilt veidi kallimad  a la 1 või  2 eurot ja kuna ma ei ole ka veel  veganiks hakanud,  sai kätte 15 minutit järjekorras seistes. Ehk siis seisin kokku 3-s järjekorras ja proovisin kana ja musta trühvli dim sum’e, Louisiana lobsterroll’i ja Jamaika saltfish’i. Oleks tahtnud ka Wagu veise burgerit, aga seal oli grill katki just läinud ja see nauding jäi ära. Suurimad järjekorrad olid orientaalsete ja Kuuba burgerite järele, sest hipstereid oli palju ja nemad on kõik ju eetilised veganid 🙂 Oli veel Peruu, Sri Lanka, Maroko, Hawai, Türgi jne. foodtruckid.

Võrreldes Telliskiviga oli rohkem põnevaid maailmakööke, enamustele nagu ma juba mainisin, oli võimatu löögile saada, kui ei olnud valmis vähemalt 45 minutit järjekorras seisma.

Mis mulle veel meeldis? Karlsruhes kesklinnas shoppamas käies, on mul vahel jäänud mulje, et selles linnas elavad vaid immigrandid ja vanad inimesed. Tänavatoidufestival oli kokku kogunud kohalikud noored ja neid oli palju ja seda oli kena vaadata.

Tänavafestivali sissepääs oli tasuta, see õnneks võttis ära tahtmise kohe tagasi pöörduda 🙂

mosa1

 

 

 

One response to “Tänavatoidufestivalil Karlsruhes

  1. Ka meil Luksemburgis olid räpselt samad dim sum’d :). Kas Jaapani miso supi onu ka oli? Järjekorrad meeletud siingi ja noor publik valdavalt.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.