Aveiros magnooliad ja mimoosid õitsevad

Jõudsin Portugali eile õhtul ja olen juba õnnelik :)- päike, võrratu söök, odav ja hea vein, puud on õites.

EILE saabusin üsna hilja, seega õhtusöök oli Zico‘s- üks väga lihtne ja tüüpiline Portugali tasca, kus saab odavalt ja  hästi süüa. Ma olen seal käinud korduvalt ja rahule jäänud, kuid eile suutsid nad mind täiega üllatada. Neil oli päevapakkumises Raia com Molho de Pitau de Aveiro ehk siis raikala Aveiro moodi.

Raikala kõrghooaeg on küll oktooberis-novemberis, ka meie pakkusime oktoobris oma klientidele raikala tiibu, kuid eks neid eksib kaluri võrku ka muul ajal.. Ma olen varem seda kala söönud vaid Hispaanias ja Prantsusmaal ning seal serveeriti teda praetult- nii me tegime ka Tigus.

Aveiro raikala oli küüslaugu-tomati ja veel  mingi secret-ingredient’ iga, nille ma välja selgitan hautatud ja ma pidin minestama kui hea see oli. Kavatsen neilt retsepti välja võluda ja kindlasti järgmine kord Tigus just sel viisil seda kala pakkuda.

raikala

Kena kevadine on siin- õhtud on jahedad, aga päeval saab istuda terrassidel, kohvitada või juua klaasike veini ja päikest võtta- magnooliad ja ratsuritähed õitsevad, mimoosid pealekauba…

 

 

One response to “Aveiros magnooliad ja mimoosid õitsevad

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.