Portugali talv

Ma olen veebruarikuus Portugalis esmakordselt ja pole midagi halba öelda- vabalt võib siia “suvitama” tulla just talvel. Pärastlõunal tõuseb temperatuur 20 kraadi kanti ja terrassid täituvad kiirelt rahvast. Turiste on vähe ja just talvel on hea jälgida kui mõnusalt stressivaba elu oskavad portugaallased elada. Päike paistab- võetakse aeg maja, istutakse, tehakse 1 kohvi või karastav jook ja nauditakse.

Porto, eile:

 

Lõunasöögi pakkumised tascades on samuti taskukohased: supp, pearoog, magustoit ja jook(kas 25 cl veini või coca-cola, sprite vms säärane mürgine õudus) maksab 7 eurot.

Õhtustamine tascas ühe eelroa, kala ja desserdi ning väikse pudeli veiniga maksab 15 euro kanti.

Restoranides on muidugi kallim- seal on “fänzim” väljapanek ja teenindus, aga restod on ka praegusel turistivaesel ajal tühjad- tascad aga õhtuti puupüsti täis.
Mu lemmikkohaks on saanud Zico– tasca, kus 3 meest  töötavad hommikul kella 9-st õhtul 23-ni- iga päev ja nii juba viimased 20 aastat. Eile istusime baarileti äärde sööma, et näha kuidas nad toimetavad. Kelnerid grillivad liha ja kala ise- lisandid, supid, hautised tulevad köögist,
Üks kelneritest, kel alloleval pildil arvet meile kokku võtab, vastas eile, kui ma küsisin, kas raske ei ole nii pikki tööpäevi teha ilma puhkepäevata, et tal on puhkus tervelt kuu aega, aga ta ei oska nii pika puhkusega midagi peale hakata- talle meeldib Zico ja kliendid, see on tema elu. Mees on pärit nn. behind the rocks- kuskilt Viseu tagant. Vanemad saatsid ta 9 aastaselt juba tööle- Coimbre’sse jõukasse perekonda pesu pesema -triikima. Peres oli 7 last ja kõik pandi noorelt tööle, et perekonnale raha teenida.  Ja see polnud 18 või 19 sajand- see mees on minust mõni aasta vanem vaid ehk siis 70 aastate algus oli see. Sai musta huumorit tehtud, et tänapäeval lapsed perele tuluallikas enam ei ole, ainult kulu 🙂

Laenates üht suvist sloganit, ütleks lõpetuseks: Portugalis on hea

 

2 responses to “Portugali talv

  1. Pane aadress ka.
    Kui nov käisin õnnestus mul leida väga mõnus kohalik söögikoht seal pool jõge kus need veinikeldrid on.

    Pm oli fänzide kohtade vahele peidetud. Hind oli odav kui ports suur ja väga maitsev. Mingi kohalik soovitas.

    • panin lingi Zicole, enamus kohti kus ma käin asuvad küll Aveiros, sest ma resideerun seal. Portos käime Matosihnoses kala söömas.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.