Uus vidin kööki, ikka Šveitsist….

Kui te olete inimene, kellele meeldib päris kohvi asemel juua Nespresso kapselkohvi, siis teie olete ka see klient,  kellele on loodud uus köögividin Chefcuisine, mis lubab teile, et te ei pea enam iial ise süüa tegema. Selle taga on Šveitsi firma, Nutresia SA,  mis asub Châtel-Saint-Denis’ is, Vevey lähedal. Jah, seesama Vevey, Genfi järve ääres, kus asub maailma suurim rämpstoidu tootja Nestle. Niisiis, on selle kena järvekese ääres firma, kes leiutas masina, mida reklaamitakse kui  foodistade lemmikut ja kokakunsti armastajate “suurt sõpra”, mis võimaldab nautida kodus parimate restoranide tasemel toitu.

chefcuisine

Ühesõnaga tuldi välja sellise masinaga, mis põhimõtteliselt on toidumaailma Nespresso masin. Ehk kohvikapslite asemel  on olemas valmis pakendatud toidud, mida ainult selle masinaga saab valmis küpsetada. Aparaati on reklaamima toodud Anne Sophie Pic – 2011 aastal maailma parimaks naiskokaks tituleeritud chef, kes tegutseb perekonnale kuuluvas restoranis Valence’is,  millel  3 Michelini tärni. Anne reklmaanäona peaks aparaadile kõvasti usaldusväärsust juurde andma, aga mina muidugi vana skeptikuna ei jõua ära imestada, et kui suur see raha peab olema, et maailma tipptegijad tõsise näoga räägivad, et pakendatud toit on samaväärne tipprestorani kvaliteediga.

annepic

Momendil on saadaval 30 rooga, mõned eelroad, praed ja hetkel desserte ei ole. Kuna masin töötab sous-vide ja veevanni  põhimõttel – ju siis ei ole selliseid desserte veel välja mõeldud, mida selle tehnoloogia teha.  Samuti turustatakse masinat ja “toidukapsleid”   praegu vaid Prantsusmaal, Šveitsis ja Belgias ning reklaamgi on momendil  vaid prantuskeelne.

Näide menüüst:

MENU1

Toidu näidised:

Huntahvena filee vaniljekastmes:

HUNTAHVEN

Tuvi filee:

tuvi

Igatahes on press ja toidublogid juba täis vaimustust ja trummipõrinat, et turule on tulnud revolutsiooniline ja geniaalne vidin…

Elame -näeme, mina suhtun sellisesse suurköögi luksusesse  ikka väga pika hambaga. Kindlasti jõuab see masin ka prantsuskeelsest maailmast kaugemale, nii et tehkem tutvust- Koduleht siin

5 responses to “Uus vidin kööki, ikka Šveitsist….

  1. Nähes, kui ülimenukad on Nespresso kapslid siin Luksemburgis, ennustan paraku ka sellele “imeaparaadile” suurt edu, kas see meeldib meile vôi mitte 😉 Kui kôik on kiires ja radikaalses muutumises tehnikamaailmas, miks peaks toidumaailm sellest puutumata jääma? Tundub, et nö kosmonautide tuubitoit juba tulekul, vaid veidi rafineeritumal moel :).

    • Luksemburgis muide ka juba müüakse seda, nii et hangi endale ja jaga muljeid mida mees arvas “maailma parimate restoranide tasemel toidust” kodus 🙂

  2. Mul pole Nespresso masinatki, olen tuline värskelt jahvatatud kohviubade ja poolautomaatse ekspressomasina pooldaja, seega säänseid masinchef ‘ e ma ammugi oma kööki ei luba ;)! Testima peab küll keegi teine :).

  3. No minu jaoks tundub see küll olevat lihtsalt maailma kalleim valmistoit. Ma elu sees ei usu, et poolfabrikaat (mida see ju paratamatult on) saab maitseda sama hästi kui restoranitoit. Jah, ilusad näevad need toidud ju välja, aga see on pigem lihtsalt serveerimise kunst 🙂

    • Minul Nespressot ei ole, aga on Nescafe vidin ja kindel kavatsus, et kui see katki läheb, enam uut ei osta. 199 eurost valmistoidu soendajat ma ka endale ei hangi..meil linnas Michelini restoran-mulle meeldib väljas käia 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.