Kui tahaks head punast veini- Soffocone di Vincigliata

Bibi Graetz on väike butiikveinimaja, mis on suhteliselt lühikese ajaga (esimene aastakäik oli 2000.) jõudnud Itaalia kultustootja staatusesse. Veinimaja asub Firenze külje all Fiesole linnas. Bibi armastab väga vanu veinipuid ning toodab enamus oma veinid just vanade puude saagist (40-60+ aastat). Ta kasutab ainult Fiesole piirkonnale omaseid marjasorte – Sangiovese, Caniolo ning Colorino. Sealne pinnas koosneb peamiselt savist, liivast ja lubjakivist ning on fosfori, kaaliumi ning magneesiumi rikas.

Soffocone di Vincigliata on valmistatud 90% Sangiovese 7% Canaiolo ja 3% Colorino viinamarjadest. Selle üksikaia veinipuud on keskmiselt 40 aasta vanused. Veiniaed on ideaalse lõunapoolse asetusega 250 meetri kõrgusel merepinnast. Kääritamine toimub terasmahutites 15-18 päeva, pärast mida laagerdub vein väikestes Prantsuse tammevaatides 18 kuud (5% uued ning 95% teise aasta vaadid).

Aroomis on tunda kohvi, nahka, tubakat, küpseid kirsse, metsmarju ning õrnalt tammest tulevat vaniljet. Maitse on pehme ja siidine, esile tuleb ülipuhas kirsi noot, vaarikas, maasikas, aniis, lavendel ning pinnaselisus. Väga komplekssne, eelkõige elegantne, heas tasakaalus ning kergesti joodav vein (ka noorena). Väga kauakestev järelmaitse. Esimene aastakäik oli 2002 ning aastane toodang on 15 000 pudelit. Vananemispotentsiaal kuni 15 aastat.

Tigus- 55 eurot pudel

uustoskaana

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.