Vasikamaks meie menüüs

Vasikamaks on üks vana klassik meie menüüs. Aegade algusest saati oleme me seda tellinud Hollandist. Põhjus selles, et Hollandis on palju noorlooma farme, aga seal on ka spetsialiseeritud just nimelt noorlooma maksa tootmisele. Oleme juba aastast 2007 erinevaid kanaleid pidi vasikamaksa tellinud, kuid viimastel aastatel oleme pidama jäänud ühe tootja peale- see on Peter´s Farm kesk-Hollandist. Elu on kogu aeg muutuses ja arengus ning kui Tigu alustades oli kõige suurem elamus üldse mingi tooraine kätte saada, siis aastal 2015  oleme toorainele seadnud  ka eetika normid. Me ei otsi odavat toorainet suurfarmidest ja tahaksime, et igal tootel oleks oma ” lugu” . Minu unistus on muidugi see, et me ei peaks menüüs hoidma üldse kasvanduse kalu- see ei saa vist kunagi teoks. Esiteks  avamere kala hinnaklassi jaoks jääb Eesti turg liiga väikseks- me oleme liiga vaesed, et süüa premium klassi  kala 😦 😦 Euroopa Liit siiski on viimasel aastal üsna radikaalseid otsuseid vastu võtnud ja ei osta enam sisse dokumentideta kala Aasiast. ) Küll aga kõik see, mis tuleb farmist ja põllult, on viimastel aastatel teinud hiigelarenguid. Pole mitte mingit põhjust toetada suurfarme kus loomi halvasti koheldakse või osta suurtootjate keemiaga mürgitatud-väetatud kapsaid-kaale, kui turule on tulnud mahetootjad, kes esindavad uusi väärtusi. Peter´s Farm on üks neist, kes on saavutanud lihatoodete tippkvaliteedi läbi selle, et nende loomakasvatuse filosoofia on läbinisti humaanne: esmatähtis on loomade heaolu, kus tähelepanu ja hoolt jätkub igale üksikule loomale. Investeeritud on ka moodsasse tehnikasse, mis jälgib vasikate söömist ja joomist ja registeerib ära hälbed- nii ei saa jääda ükski loom alatoidetud või tunda janu. Loomulikult ei kasutada mingeid hormoone ega muid kahjulikke lisandeid  loomade toitmisel. Vasikad enamuse aja viibivad karjamaadel ja mis mulle  eriti meeldis-lautades on loomadele pandud värvilsed pallid lakke rippuma, sest eks lapsed tahavad ju ikka mängida- kas pole nunnu? Peter´s Farmi koduleht siin Täna saabus imekena maks sellest farmist- ootame gurmaanitsema! peter5

2 responses to “Vasikamaks meie menüüs

  1. Pingback: Reede, 17 aprill Tigu menüü | Tigu tegemised·

  2. Pingback: Sel nädalal menüüs vasikamaks – Tigu tegemised·

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.