Castagnacci ehk Korsika kastanijahu pannkoogid Brocciu´ga

France 3-st tuleb laupäeviti väga tore kulinaariasaade “Les Carnets de Julie”-  hetkel mu absoluutne lemmik sadade kulinaariasaadete seas, mida taevakanalid üle laia maailma pakuvad. Kui ma seda saadet umbes aasta tagasi vaatama hakkasin, siis esialgu tundus Julie pisut tibilik, aga kas olen mina   temaga ära harjunud  või ongi ta küpsenud ja paremaks läinud- igatahes purustab Julie selle müüdi, et head kulinaariasaadet oskavad teha ainult mehed. Saate formaat on ka tore- Julie külastab alati mingit piirkonda või linna,  käib külas mõnel talunikul, kes kasvatab midagi piirkonnale iseloomulikku, siis kindlasti külastab mõnda pagarit või restoranipidajat, ajab toidujuttu kohalike inimestega ja muidugi tehakse süüa -ühesõnaga mõnus…

Täna oli Julie jällegi Korsikal.  Ma kahjuks pole ära õppinud  kuidas televiisorist  saadet lindistada ja seda hiljem blogisse panna.  Saate koduleht lubab saadet 2 nädalat järelvaadata, kuid ainult Prantsusmaa territooriumil. Igatahes saate link on siin

Kui tegemist Korsikaga, siis räägitakse alati kastanijahust ja  kohalikust  juustust brocciust (korsika keeles brousse).

Tänases saates tegigi sümpaatne kohalik proua  Natalie pannkooke kastanijahust ja serveeris neid koduse Brocciuga. Eestis saaks asendada selle Riccotaga. Enne retsepti aga link Korsikast, mille kirjutas Kaili möödunud aasta kevadel minu pealekäimisel. Kaili on Korsikaga pereliini pidi seotud, seega igati huvitav taaslugemine ka neile, kes seda kevadel juba lugesid 🙂   Talv on hea aeg puhkuseplaane teha ja Korsika on kindlasti hea sihtpunkt, Link siin

korsika1

Castagnacci ehk  Kastanijahu pannkoogid 6-le

250 grammi kastanijahu

umbes 2 klaasi vett (hiljem selgitus)

näpuotsaga soola

oliiviõli

brocciu

Kallake jahu  kaussi , lisage sool ja hakkake tilgakeste haaval kallama peale vett,  tainast spaatliga segades. Kui tainas on lõpuks veidi paksem kui crêpe´i ehk Prantsuse pannkoogi taigen, lõpetage vee lisamine.

Pange pann tulele ja  valage pannile tilgake õli. (Nii nagu küpsetaksite tavalist crêpe´i) Küpsetage pannkoogid teraval tulel (umbes 1 minut mõlemilt poolt).

Serveerige castagnaccid brocciu juustuga.

Brocciu tõstetakse koogile ja sellest keeratakse rull. Castagnaccit süüakse näppude vahel.

Esmapilgul on tegemist maailma tagasihoidlikuma ja lihtsaima retseptiga. Koosneb see ju vaid jahust, veest ja soolast. Minu jaoks on see hästi mõistetav, aga igaks juhuks ütlen ette, et ma ei oska seletada mis tähendab näpuotsaga soola ja ka seda kui palju paksem on crêpitaignast paksem jahu-  seda pole mõtet mult küsida 🙂

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s