Tigu- new generation feat

Eile hõikasime Facebookis maha, et avame novembris restorani ja püüame sellega hakkama saama.

Asukoht on Pikk 30, endistes Sisaliku ruumides, kus me oleme ennegi projekti raames toimetanud. Meile need ruumid tegelikult on alati meeldinud- aga seal oli ainus häda- kui maja oli täis, jäi köök pisikeseks.

Restorani ei tee enam mina oma firma Leigomariga, vaid sai loodud uus osaühing “Picpoul”, kellele Leigomar ehk mina, annab loa kasutada patendeeritud kaubamärki “Tigu” 🙂  Osanikke on nüüd rohkem ehk raudvara, kellega me seda Tigu vedanud oleme, on nüüd osanikud. Kööki otsime juurde innukaid noori inimesi ja tundub, et köögitöötajate leidmisega meil probleemi ei tulegi, küll aga otsime endiselt nõudepesijat. ( laske palun see info liikvele 🙂 )

Minult küsitakse nüüd kõige enam, et kas ma tulen Eestisse tagasi. Vastus on: esialgu siiski ei tule, aga hakkan viibima kohal nii palju kui saan ja nii palju kui mind vaja on. Kuhu selline elu viib, näeb tulevikus.

Seega- noored hakkavad seda vedama ja me hakkame toimetama etappide kaupa. Esialgu avame ainult keskmise saali  45 kohaga. Jõulude ajal teeme erandi, aga mõte on, et me ei võta suuremalt ette enne, kui me selleks võimelised oleme ja üldse vajadust on. Aitähh pinna omanikele, kes olid nõus nende jaoks sotsiaalprojektiga ja toetavad meid mõistlike rendihindadega ja lasevad meil areneda, mitte ei poo- see on noortele ja algajatele ettevõtjatele suur asi!

Menüüsse tuleb juurde ka Saksa hõngu ehk kevadel valge spargel  Markt Bruchsal AOC  ja minu koduküla Weingarteni veinid.  Jõulukuul tahaks kindlasti tutvustada klientidele suurt Saksa klassikut saumagen´it. See on Rheinland Pfaltzi liidumaa rahvusroog  ja see on tõesti huvitav. Saksa Liidukantsler Helmut Kohl oli pärit nimelt sealt liidumaalt, nõnda siis tema valitsemisajal pakuti seda rooga kõigile Saksamaad külastavatele tipp-poliitikutele ja kuulsustele.

Portugal ja just põhjapoolne Portgal tuleb samuti rohkem esile.  Amêijoas à Bulhão Pato ehk meie nimetasime neid vongoled Portugali moodi jääb ikka menüüsse.  Ehk kui kuskilt saame toorainet, siis ka pakume. Atlandi kalad, püüame teha krabi nõnda nagu seda Aveiro kandis pakutakse ja angerjapada nagu Aveiros tehakse.  Talvisel ajal ka feijoada´t.  Meie oliivõli ja soolahelbed saavad olema Portugali päritolu nagu alati on olnud.

Prantsusmaalt otsime üles kõik mis erutab lisaks kalale ja mereandidele. Metsloomad-linnud, maksad, neerud, harknäärmed, ajud, seljaajud, sabad.

Palju toorainet püüame leida kodumaalt. Kodukitse liha, kodumaist halloumit, taluleiba, ravimteesid, juurvilju- marju ja maiustusi.
Mõtleme tooraine puhtusele, aga lisaks sellele püüame olla rohelisemad ja keskonna teadlikumad kui varem. Tuunikala ja mõõkkala, mis tulevad India ookeanist, te meie menüüst enam ei leia. Küll aga saab tuunikala edukalt asendada bonitaga, mida Vahemerest kvoodide alusel püütakse, mis pole veel ohustatud liikide seas ja millest tegelikult koosnevadki tuunikala konservid.
Samuti mitte suurfarmide liha on välistatud. Külmutatud toorainet kasutame vajaduse piires: näiteks ei ole talvel vaarikakastme jaoks mõistlik osta Tšiili värskeid vaarikaid 🙂

Meie eesmärk on hankida ka kataloonlaste uhkus ja au- Josper söeahi, mis on igas endas lugupidavas Barcelona restoranis ja seal krevette ja ehedat entrecóte´i küpsetada. Ikka selleks, et kliendile sügavaid maitseelamusi pakkuda. Millal see täpselt teostub, ei tea…Oleneb kui hästi me suudame tööd teha ja raha selleks koguda- sest ka kõige väiksem Josper ahi maksab terve varanduse. Pole ju mõtet väikseid eesmärke seada.

Vahepeal tegutses ruumides restoran Kompott, kes ruumid oma maitsele vastvalt on ümber disaininud.  See disain pole päris see, mis meiega sobiks, aga me ei hakka selle peale esialgu ressurssi kulutama. Paneme aga oma Provence´i ja Portugali laudlinad lauale ja pigistame silma kinni, et tool on kirju ja hästi ei sobi.

Diskod??? Kahjuks ei! Mitte nendes ruumides. Me jääme sinna nüüd pidama ja tahame maja elanikega heades suhetes olla. Küll aga oleme juba mõelnud pop-up ürituste peale kuskil pinnal, kus kõva muusika ei häiri elanikke. Kindlasti vähem lärmakat meelelahust aegajalt ikka pakume.

See oli kiirelt ja kokkuvõtlikult esitatud kava. Mainisin eelpool, et hakkame katma esialgu 45 katet, aga jõulude ajal teeme erandi. See erand tähendab, et kui on tegemist suurema firmaga, siis sel perioodil palkame abitööjõudu ja pakume võimalust meil jõulupidu pidada kuni 100 inimesega.

Kohtumiseni novembris!

3 responses to “Tigu- new generation feat

  1. Kas kodulehelt on vöimalik vaadata menuud?
    Öige see on, et ise värsket kraami hankida ja toorainehind tuleb ka soodsam.
    Edu!

  2. Mis toredad uudised! Suur rõõm kuulda, et Tigu on taas ärganud! Jõudu-jaksu-hakkamist! Tulen kindlasti külla uudistama. 😉

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.