Tour de France Montpellieris

Täna anti start Montpellierist ja mina loomulikult ootasin põnevusega oma igapäevast telesaadet ja püüdsin ära arvata, mida süüa tehakse.  Nagu ma eelmises postituses kirjutasin, Nice´s tehti Niçoise salatit, Aix-en-Provence´is õpetati aîoli valmistamist ja  ma mõtlesin, et ega nad ometi hakka Montpellieri võid valmistama, mille retsept on igas turistidele mõeldud Languedoci kokaraamatus, aga ma pole seda kuulsat võid küll kuskil proovida saanud. Kohalikud küll väidavad, et jaa, see on olemas ja seda tarbitakse.

Aga oh üllatust- ei mingit võid, vaid Place de la Comedie´le oli kohale toodud Prantsusmaa ühed kuulsamad kaksikud: chefid Pourcelid, kellede  omapärase käekirjaga tärnirestoran  Le Jardin de Sens asub Montpellieris.

See mida kodanikud pakkusid oli fantastiline ja muidugi oli kena vaadata nende koostööd- missugune kaunis liigutuste koreograafia. Nagu klaverimäng neljal käel. Nad nimelt tegid kiire kalmaari salati ja praadisid meripoisuri fileed suviköögiviljadega. Kogu see tegevus alatest  salati kastme kokku segamisest, kala fileerimisest, kalmaari tükeldamisest, kõõgiviljade tükeldamisest nende praadimiseni  võttis aega neil mõni sekund vähem kui 8 minutit!!!  Ma tõesti olin lummusest kangestunud. Retsepti otseselt ei jagatud, tegevus käis kiiresti, aga siiski kalmaarisalati kastme nillisin sealt välja ja see läheb tegemisele. Filee praadimisel pannile küpsetuspaberi alla panemine on ka hea nipp, sest meripoisur on väga õrn kala.

Kui keegi Montpellieri kandis suvitab, soovitan soojalt Pourcel´ide restorani külastada.

Pildid telepildist:

.

One response to “Tour de France Montpellieris

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.