Ümbruskaudsed linnad

Nõnda nagu Portugalis maju vaadates tuleb üle huulte muudkui “azulejo”, nii on Saksamaa väikelinnades jalutades huulil “Fachwerkhaus”. Ja meist vaid 25 km kaugusel asub Eppingen, mille vanalinn on paksult Fachwerkhause täis. Mõned klõpsud:

022 029 030  044

038

041

Selles majas on tore restoran Wirtskeller Sankt Georg

Selles majas on tore restoran Wirtskeller Sankt Georg

Meist 10 km kaugusel olevas Bretten´is on samuti fantastiline linnaplats:

053

Brettenis minu ootelisti kantud  restoran” Krone”, kus käiakse söömas talle sisefileed krõbekartulitega.

Bruchsal asub meist samuti 10 km ja vot see on õige tore linnake. Tema on nimelt Euroopa suurim sparglitootja. Sinna hakkab kevadel ikka õige tihti asja olema, lisaks toimub seal igal aastal  võimas sparglifestival. Linnas on ka kaunis loss koos lossi juurde kuuluva 50 kõrvalhoonega, aga samuti on linnas kaunis ajaloolises hoones vangla pikaajaliste ja eluaegsetele vangidele. Vangla asub lossi vahetus läheduses kesklinnas, mis viis vägisi mõtted selleni, mis kisa meil Tallinnas tõuseb, kui Aidsi ennetuskeskus või probleemsete noorte tugikeskus tahetakse avada mõnda keskklassi elamurajooni- häda ja viletsus- kõik probleemne peab olema silma alt ära Maardus ja Koplis!

009 010

6 responses to “Ümbruskaudsed linnad

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.