Paraty ja Trindade

Paraty  (hääldatakse paradži) on pisuke sadamalinn Rio de Janeiro osariigis, Ubatubalt umbes 45 minuti tee.

Linn on vuntsitud kauniks ja alates 1996 aastatst kuulub tema vanalinn UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Linna võiks hellitavalt kutsuda  cachaça  pealinnaks   ja  mindki viidi  sinna linna just seepärast, et mulle ja mu sõpradele Eestisse osta kaasa cachaça Maria Izabel’li, sest Re isa arvates on just Marua Izabel parim….Cachaça hinnad kõiguvad  15 reaalist  600 reaalini. Maria Izabel on selline mõistliku hinnaga kraam ja pidi olema vähem happeline kui teised….

Mulle osteti kaasa( ehk täpsemalt ei lubatud mul ise maksta väitega, et vägijook peab olema kingitud sõprade poolt) 5 erinevat sorti Maria Izabel Cachaçat, millest tervena jõudis Tallinna 4.(30cl pudelid õnneks):

Valge tavaline, mis mõeldud Caipirinha tegemiseks,  Reserva–12 kuud tammevaati saanud, Azulada-see peaks olema kergelt sinist värvi kuna lisatud on tangerine puu lehti (antagu mulle andeks kui puul mingi muu eestikeelne nimi on olemas) Ütleme ausalt, minu silm seda sinakat varjundit sellelt vedelikult ei suuda tabada, siis on veel Garbriela, mis tähendab, et cachaça on maitsestatud kaneeli ja nelgiga(cravo e canela) ja viies pudel on caramella ehk siis karamelliselt magus ja tumedat värvi naps. Kõik napsud 44kraadi kanged ja 30 cl pudel maksab 19.90 reaali, mis teeb pea 10 eurot ja ütleks nii, et ikkagi on kallis (nagu ma juba mitu korda olen maininud, Brasiilias on kõik väga kallis)

Linnake koosneb butiikidest ja restoranidest ja koloniaalstiilis ülesvuntsitud imearmsatest majadest.

Praegu oli turismi kõrg hooaeg, seetõttu läksime hommikul vara enne (teiste) turistide saabumist 🙂

Tagasiteel Ubatubale põikaisime sisse linnakesse nimega Trindade – mis oli kunagi tuntud kui hipide rand. Linnake on ka praegu täis campinguid ja poussadasid, kus saab odavalt tuba rentida. Minu arust väga sümpaatne rannake…Aga rannarestoranide hinnad olid jällegi minumeelest proportsioonist väljas…..selline lihtne vaagnake kala maksab meie rahas pea 45 eurot:

Trindade  mosaiik:

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.