Sao Paulo restoranid- vol.1

Kuna internet t66tab siin ütleks nii, et pigem halvasti, et mitte 6elda kohutavalt ja pilte on pea võimatu üles laadida, siis kõik kokkamiste ja retseptide postitused teen ma koju saabudes. Kuna ka täpitähti on jube tüütu tekitada, siis proovin leida alternatiivs6nu  🙂

Kui Eestis on inimestel kuidagimoodi jäänud mulje, et Brasiilia on üks odav koht ja mullegi anti soovitusi k6ik asjad kohapeal osta, siis pean teid kurvastama- Sao Paulo on üks maailma kallimaid linnu. Kõik on siin väga moderne ja kõrgeklassiline, aga ka tohutult kallis. Odav võib olla kuskil põhjas Amazonase suudmes ube süüa, Sao Paulos restosse minnes, tuleb arvestada õhtusöögiks kahele koos veiniga ikkagi oma 120 USD.

Sao Paulo kuulsaim kokk on Alex Atala (ma ei saa mainimata jätta, et Alex tuli meie lauda tere ütlema, sest talle öeldi edasi, et restoranis istub chef Eestist 🙂 )

Alex on väga sarmikas meesterahvas ja tema edu ja kuulsus põhineb selles, et hakkas promoma Brasiilia  traditsioonilisi tooraineid tooraineid ja kasutades klassikalise Prantsuse köögi tehnikaid , lõi nn. moodsa Brasiilia köögi. Kohaliku toorained nagu manoiola, tucupi, jambu, feijao de santarem. Mulle meeldib eriti jambu- nimelt on sel tuimestav mõju keelele ja keel on 2-3 minutit kange ja tuim nagu hambaarsti juures süsti saades. Kohalikud Amazonase kalad Surubim ja Pirarucu. Ja siis veel nuçuã- kilpkonn. Traditdiooniliselt on kilpkonna valmistamine õige jõhker tegevus. Nimelt lõigatakse elusa kilplonna kõht lõhki, pannakse sinna sibulat, küüslauku ja kohalike maitseaineid ja siis pannakse kilpkonn kilbiga tulele. Raffa ütes, et tema ei suuda seda süüa, kuigi on mitu korda proovinud. Kõik sisikond ja väikesed luud  tuleb korralikult läbi närida ja see ei pidanud olema meeldivaim suutäis. Alex loomulikult kilpkonna sellisel viisil ei paku.

Alexil on 2 kuulsat restorani, mõlemad asuvad Jardins’ i linnaosas. Kuulsaim D.O.M. kuulub Word best 50 restoranide nimistusse.(aastal 2011, oli 7-s) Seal käisime me kööki vaatamas (foto allpool) Sealse sous-chefi vanaisa on eestlane Tallinnast. Köök on kitsuke ja väike, vahetuses töötab oma 15 inimest ja õhtusöök kahele läheb maksma umbes 250 USDd. Järgmisel nädalal on meil laud sinna restorani bronnitud, sest Raffa arvab et ma absoluutselt pean seda kõike nägema ja proovima. Raffa ise on selles restoranis praktikal olnud 2 aastat tagasi. P.S. Köögis ringkäiku tehes jäi silma laual seisev thermomix 🙂

D.O.M.i köök

Alexi uus restoran Dalva e Dito asub  D.O.M. -i lähedal, praktiliselt üle tee ja see on veidi lihtsam, aga siiski väga moodne restoran. Milline sisustus!!!!  Sellest restoranist on mul koormatäis fotosid ka, mille lähitulevikus proovin siia üles panna. Restoran on odavam kui DOM, nii umbes 120 USDga kahele saab hakkama


Mis aga eriti silma on jäänud, on teenindus- see on parim, mis ma kogenud olen. Enamus teenindajaid on meesterahvad ja nad teevad oma tööd ikka nii, et vaatad ja ütled vauuu…..
Viimase pildipeal Alex Atala,kaugelt zoomitud ja udune, aga olemas 🙂

Jätkub…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.