Génépi

Génépi on digestiiv, mis iga restorani riiulil võiks olemas olla, et pakkuda üle-sööjatele leevendust. Tehtud on ta Alpi ürtidest ja maitses domineerib koirohu maitseline taim Artemisia spicata (mis on ka absindi tegemisel põhitaim)   Tarbitakse seda nii Prantsusmaal kui Itaalias.  Jook on kahvatu kollasest erkroheliseni ja põhjus sellles, et seda jooki enamasti “toodavad” Haute Savoi elanikud ja sealsed restoranid ise ja seega päris ühtset retsepti pole…rusikareegel on aga  et iga liiter koosneb 40 lillest, 40 grammi suhkrust  ja on 40 % alkoholi. Lisaks on retsept 400 aastat vana 🙂

Taimed korjatakse kõrgemalt kui 2000 meetrit, seega on see korjamine parajalt sportlik tegevus.

Chartreuse Liqueurs on see alkoholitootja, kes samuti seda jooki teeb oma salastatud retsepti järgi, mille neile on pärandanud Chartreuse´i  mungad, seega on võimalik teda ka  poeletilt saada.

Slow Food Sihtasutus on hiljuti lisanud Génépi  Cuneo piirkonna  ARK of  taste nimistusse ( Ark of taste  on rahvusvaheline kataloog väljasuremisohus nn. päranditoitudele  mida haldab  Slow Food liikumine. Ark soovib  säilitada ohus toite-toiduaineid , mis on säästvalt toodetud või millel on unikaalne maitse  etc. Nimekiri on Wikis olemas

Meil kahjuks riiulil seda pole, kuigi vaja oleks õige tihti 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.