Tigu uued majaveinid- Chateau Camplazens

Tegelikult saabusid need veinid meile juba paar nädalat tagasi ja ilutsevad meie riiulil, aga  ametlikult said need veinid meie klubiliikmetega ära proovitud reedel, siis seetõttu me neile reklaami varem ei teinud.

Chateau Camplazens ei ole päris uustulnuk Eestis, aastat 2-3 tagasi oli meil selle veinimaja  AOC    La Clape  “Reserve”   hästi müüdud ja minev kaup. Ja “möödunud sajandil” müüs selle veinimaja veine AS Balen. Tõsi küll, siis olid veinimajal veel prantslastest omanikud.  Aastal 2000 müüsid nad oma chateau maha inglastele, kes siis sellest ajast peale seal oma eluunistust ellu viivad. (loodan, et ei sünni järjekordset raamatut inglastest veinimõisa rajajate uskumatutest seiklustest pärismaalaste ehk prantslastega ja  võitlusest   kas siis prantsuse  torustiku või Poola ehitusmeestega). Igatahes oli Tarmo Balenist hea inimene ja tuli rääkis meile paar sõna tollest piirkonnast, veidike mõisast ja võttis kokku veinide iseloomud.

Sõna Camplazens ulatub roomlaste aega ja tähendab  “Camp (of) Pleasure”.  Asub ta Languedoc-Roussillonis  La Clape-i AOC  piirkonnas  Narbonne´i linna lähedal.

Veinid:

Camplazens Syrah 2009

Camplazens Grenache 2009

Camplazens Marselan 2007

Kõik need veinid auhinnatud erinevate medalitega ja on meie klaasiveinid. Pudel maksab 325 krooni, klaas 80 krooni. Minu jaoks on kõige huvitavam Marselan, mis on Cabernet Sauvignoni ja Grenache viinamarja hübriid. 85% rahvast valis oma lemmikuks aga Grenache´i ja kõige nõrgemaks peeti Syrah´d. Ometi on sama Syrah saanud 2010 Syrah du Monde´i kuldmedali. Ju siis pole eestlaste maitse. Peab küll ütlema, et Alar  ja Marguse laudkond valis erandina oma lemmikuks Syrah.

Veinimõisa pärl on aga La Clape Premium 2007, mille küljes ilutseb Decanteri kuldmedal. Hind 600 krooni pudel.  Seda veini on meil väga piiratud koguses.

Menüü oli inspireeritud piirkonnast.

Salat: suitsutatud pardi rinnafileelõigud, röstsai tartufataga, bloc de foie gras,  kreeka pähklid, kastanid ja maitsestatud kõik see  viigimarja kastmega.

Pearoog: eelnevalt marineeritud ja suitsutatud talle filee( lammas ökotalust, kasutatud ainult kintsusid), juurselleri püree ja ahjuporgandid.

Magus: Rosmariinine põldmarja-toorjuustu kook

Suured tänud kõigile kohaletulnuile. Rahvast oli nõnna palju, et me kolisime diivanid välja ja asendasime toolidega, et kõiki ära mahutada.  Arvestades kui palju toredaid üritusi oli samal päeval: Taani tippkoka õhtusöök Platzis  või raamatu Minu Ibiza esitlus, siis veel eriline tänu, et meile tulite. Fotomeenutus õhtust:

3 responses to “Tigu uued majaveinid- Chateau Camplazens

  1. Pingback: Reedene veiniõhtu Tigus « ELUST SIIN JA SEAL·

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.