Pariisi kuulsad kohvikud:Les Deux Magots

Les Deux Magots on kuulus kohvik  Saint-Germain-des-Prés´il. Loodi see aastal 1885 ja enne seda asus seal hiina nipsasjakeste pood. Sõna magot tähendabki hiina nipsasjakestega kaubitsejat ehk kaubaagenti.

Hiina kaubitsejate kujukesed kohvikus

Les deux Magots  sai kohe kokkusaamiskohaks  kultuuriinimestele nagu  Verlaine, Rimbaud ja Mallarmé.

1933 aastast hakati seal kohvikus välja andma auhinda ” Le prix des Deux Magots”-see on igaastane romaanivõistluse auhind  umbes7750 eurot (vanasti oli see 50 000 franki) Auhind antakse üle kohviku terrassil ja aastal 2010 sai selle Bernard Chapuis oma teose ” Le Rêve entouré d’eau ”  eest.

Kohvik on olnud lemmikpaigaks paljudele  intellektuaalidele ja kunsti ja kultuuriinimestele nagu  Elsa Triolet, André Gide, Jean Giraudoux, Picasso, Fernand Léger, Prévert, Hemingway, Sartre, Simone de Beauvoir, André Breton.

Kohviku koduleht

Tänasel päeval on seal palju turiste, aga ikkagi on tore terrassil teha üks klaasike veini nagu seda on teinud Verlaine või Sartre….,Õhtusöögiks aga on teine legendaarne paik, millest tahaks eraldi sissekande teha   üle tee jääv  restoran “Lipp” , kus ka tänasel päeval võib tuntud -kuulsaid prantslasi söömas näha.  Võib ju süüa ka Les deux Magots´s, aga hinnad on siin turistide voogudele vastavad. Näiteks penne tomati ja basiilikukastmes maksab 16 eurot ja see on kõige odavam roog… Näiteks veel neile, kes väidavad, et Eesti restoranides on toidud kallimad kui Euroopas, siis antud kohvikus üks huntahvena fileetükike maksab 25 eurot, Tigus on terve küpsetatud kala 400-600 grammi 15 eurot.

Digestiiviks on aga tore koht Les deux Magots´ist üle tee asuv Rhumerie, kus tihti elav muusika ja olemas enamus maailma  rumme ja neist tehakse toredaid kokteile.

3 responses to “Pariisi kuulsad kohvikud:Les Deux Magots

    • Ega see polegi soovitus, ma ei ole kindel kas Les Deux Magots on ikka koht, kus peab minema, kui Pariisis vaid paar päeva olla…. Ma pigem kirjutan enda jaoks asju kataloogi. Mõtlesin kirja panna kõik vanad nn. ajalooga kohad. Kui aga Pariisi minema hakkate, on mul toredamaid kohti soovitada.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.