Väikesuulest

Väikesuulest(lemon sole) on üks väga maitsev kala ja aegajalt on meil teda Tigu menüüs. Sel nädalalgi oli, aga kuidagi juhtus, et nädalalõpus ei sattunud meile palju kalasõpru ja nii jäid mõned kalad järgi, mida ma eile kodus teha sain.

Kala tuleb puhatada kõhu alt soomustest, seejärel tõmmata maha nahk nagu lestal ikka… Kala sabasse tehase väike sisselõige, et nahk endale pihku saada ja siis tõmmatakse järsu ja tugeva liigutusega nahk maha.

Kodus mul puudub  suur pann, et ma saaksin nii pikka ja paksu kala praadida nagu Tigus ja kodus puudub mul ka gaas- praadimine elektripliidil aga pole fun:)  Niisiis läksid kalad ahju maitseainete ja väikese soolveega…

220° ja umbes 20 minutit ja valmis nad olidki. ..

Otsisin ka google’st lemon sole retsepte ja leidsin sellise “blogipildi”, et  pean selle üles panema… Meie väikeses ringkonnas on käibel ütlus, et basiilik veel puudub pildilt, siis on täiuslik blogipilt. Noh, siit pildilt ei puudu  kohe midagi.(kuigi basiilikut pole)

Pilt aadressilt www.captainsgalley.co.uk

8 responses to “Väikesuulest

  1. ma ka vaatasin, et selline hõrk roog Peatigul tehtud kodus! Et sõida või kohale ja istu lauda nagu vana sõber muiste 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.