Olukord Prantsusmaa toidukohtades

Midi Libre on teinud intervjuu Matthieu de Lauzun´iga (26 aastane), kelle restoranile andis Michelin sel aastal  tärnid ja Michel Bras´ga, kelle restoranil juba tärnid olemas ja kelle restoran sel aastal  maailma TOP 50 nimekirjas 7-l kohal on.

Mis mulle silma jäi, on see, et Prantsusmaal tundub olukord olema Eestiga võrreldes totaalselt teine. Kui meil on kriisiga jäänud tühjaks just restoranid ja pubid ja kohvikud on rahvast täis, siis Prantsusmaal kiratsevad just snack-baarid ja õllekad ehk siis raha ei anta välja sinna, mida saab kodus ise korraldada või teha. Tipprestoranid kriisi ei põe  ehk nagu prantslased ütlevad :  restauration gastronomique “n’est pas touchée par la crise” . Inimesed käivad vähem väljas, aga kulutavad kvaliteedi peale ja valivad pigem kallima söögikoha.

Michel Bras toob esile vaid ühe nüansi, et kriis on pannud paika süsteemi, et veini tuleb müüa ka klaasi kaupa. Sellest võib siis järeldada, et  tema restoranis varem veinid olid vaid pudeliga.

Lauzun´i restorani koduleht

Michel Bras restorani koduleht

2 responses to “Olukord Prantsusmaa toidukohtades

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.