Küüslauk

On mingi inimgrupp, kes ei talu küüslaugu lõhna ja ei suuda ette kujutadagi, et seda suhu võiks pista… Igatahes,  meie, küüslaugu sööjad saame 100% kindlad olla, et meie tervis on tunduvalt parem, kui neil pepsidel kodanikel, kes küüslauku nähes minestavad+ meie toit on tunduvalt paremini maitsestatud.

Tuginedes Terviselehe artiklile, saame teada:

Toores küüslauk

* Tugevdab immuunsüsteemi.
* Puhastab organismi kahjulikest ainevahetusjääkidest.
* Lõõgastab närve ja annab hea une.
* Parandab ainevahetust.
* On abiks külmetushaiguste puhul, alandab palavikku.
* Tugevdab südametegevust ja reguleerib vererõhku.
* Alandab vere kolesteroolitaset ja hoiab ära veresoonte lupjumist.
* Aitab ennetada vähktõbe.
* Toimib põletikuvastaselt.
* Mõjub soodsalt maksa- ja neerutalitlusele, soodustab põie-, sapi- ja neerukivide lahustumist.
* Tõhustab vereloomet ja kudede hapnikuvarustust.
* Korrastab seedimist ning pidurdab roiskumis- ja käärimisprotsessi soolestikus.
* Suurendab limaskestade vastupanuvõimet.
* Mõjub hästi mälule.
* On hea abivahend liigesepõletiku ja podagra korral (tinktuuriga määrimine).
* Ravib soolatüükaid ning naha- ja küüneseent (tinktuuriga määrimine).

Mulle meeldib ka legend Vana-Egiptuse püramiide ehitavatest töölistest, kes olid streikima hakanud kuna nende küüslauguratsiooni väljajagamine oli hilinenud.

Kui veel nüüd nalja ka visata, on küüslauk hea vahend tõrjuda eemale vampiire…

Aga mida ütleb Peter Mayle?

…” Öeldakse, et Provence´i kant olla küüslauguga sisse hõõrutud. Ükskõik, kas te peate küüslauku le divin bulbe´iks (jumalikuks mugulaks) või haisvaks roosiks või vaese mehe rohuks kõikide hädade vastu, temast ei pääse- ta on suppides, soustides, salatites, liha- ja pastaroogades, juurviljade sees, leiva peal või leiva sees.  Ning kui seda pole teie maitse jaoks piisavalt, võite tuge saada vanast Provence´i kombest: võtke küüslaugu küüs(näiteks see, mida te pidevalt taskus kannate nimelt niisuguste gastronoomiliste hädajuhtumite puhuks), koorige see ja hoidke oma parema käe pöidla ja nimetisõrme vahel. Vasakus käes hoidke kahvlit, harud taldrikul. Pressige kärmelt küüslauk läbi kahvli, kuni teil on piisavalt lõhnaküllast mahla ja pudi taldrikul, et maitsestada toitu teile meelepärasel moel… (*ei tea miks, aga tuli Hedvig meelde,  kes sellest nõust abi saaks)

Küüslauk on antiseptik, desinfitseerija ja bakterite pärssija. Meditsiinilised uurimused tõendavad, et küüslaugu sööjatel esineb vähem maovähki, nad on keskmisest vähem altid infarktidele ja nende veri hiilgab oma puhtusega.

Nooruse eliksiir (Tiibeti kloostriretsept)

Valmista küüslaugust ja piiritusest ekstrakt 1:2. Ühe küüslaugu mugula kohta lisa 1 sl mett ja noaotsatäis peenestatud taruvaiku. Jäta pimedasse kohta 2 nädalaks seisma. Tarvita 3 korda päevas alates 1 tilgast, seejärel kasvavalt kuni 15 tilgani ja sealt tagasi. Pärast 2–3-päevast vaheaega võta 20–25 tilka päeva jooksul koos piimaga. Väidetakse, et pärast sellist ravikuuri nihkuvat inimese bioloogiline kell 5–15 aastat tagasi. Kas see ka tõele vastab, saab igaüks ise proovida.

Kindlasti sobib küüslaugutinktuuriga (võib ka ilma taruvaiguta ja teha viinaga) ravikuur ainevahetuse parandamiseks, stenokardia ja veresoonte lupjumise korral, peakohina vähendamiseks, kasvajate korral ja nägemise parandamiseks.

(retsept Terviselehest )

Õitsev küüslaugupeenar

7 responses to “Küüslauk

  1. küüslauk ruulib
    ja vampiirid hoiab eemale
    mul oli kunagi väga väga tropp põder ülemus ja tema rõõmuks sõin kohe iga päev küüslauku.
    Alguses ta üritas minuga suhelda viisil, et lähenes oma jutuga nii et üks käsi oli väljasirutatult ees, milles oli mynthoni karp, aga kuna ma mynthonit ei söö siis oli ta varsti sunnitud loobuma minu tütamisest. kaua ta meil vastu ei pidanud ka irw irw, peale tema keegi teine küüslaugu haisu mikskipärast ei tundnud. tundlik vennike oli irw

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.