Pôchouse (magevee kalade hautis)- suur klassik Burgundiast

Ostsin täna paar suuremat haugi ja hakkan kalasuppi keetma…

Tigu Tegemised

Pôchouse on super toit kui  kapis on paar pudelit väärikat valget burgundlast ja on peavalu, mida juurde pakkuda. Enamus Eesti toidu- ja veinisobitajaid jahub teile midagi lõhest  või paremal juhul homaarist näiteks mõne vanema Grand Cru  Chablis või   Mersaulti juurde, aga halloo- Burgundias ei ole ei lõhet ega homaari, aga on suured jõed nagu Saône ja  Doubs ja Burgundia klassikalised retseptid on kõik magevee kalade baasil. Burgundia “püssid” valged veinid sobivad superhästi sellise klassiku kõrvale nagu  Quenelles de  Brochet (haugi knellid).  Aga kui kalapoodi on toodud värsket kohalikku kala või on kodus kalamees , siis kui on haugi, ahvenat (sobib ka koha)  ja lisaks kaks rasvast kala nagu angerjas  ja linask (sobivad ka karp ja jõeforell), siis saab teha juba Pôchouse´i. Ja mis kõige toredam- Eestis on need kalad kõik olemas!

Pôchouse  retsept pärineb juba 16 sajandist  ja oli algselt  vaeste kalurite ja paadimeeste toit. Koosneb  ta ju jõekaladest ja…

View original post 306 more words

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s